CELEBRITIES

Κατερίνα Γκαγκάκη: Η παραίτηση από τον Δήμο Αθηναίων και η πρώτη ανάρτηση

NDP Photo Agency

Την παραίτησή της από την θέση της υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης υπέβαλλε η Κατερίνα Γκαγκάκη, μετά τις αντιδράσεις για τον απρεπή σχολιασμό του πάνελ του Γιώργου Λιάγκα – στο οποίο συμμετέχει – αναφορικά με το θέμα της φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη που έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

Διάβασε ακόμα: Γιώργο Λιάγκα, έπιασες πάτο

Η Κατερίνα Γκαγκάκη έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Μπακογιάννη, ο οποίος την έκανε αποδεκτή το απόγευμα της Τετάρτης.

«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί. Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου της Αθήνας.

Μία ημέρα μετά η πρώτη της αντίδραση έρχεται μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram. Ανεβάζει μία θάλασσα φουρτουνιασμένη και χρησιμοποιεί της εξής λεζάντα:

«Advice to my younger self #60: Κοίτα να δεις λοιπόν πώς θα χουν τα πράγματα.

Θα ρθουν κάποιες μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι.

Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες. Μέρες, περίοδοι, στιγμές χωρίς κρατήματα, χειρολαβές και ασφάλεια. Κινούμενη άμμος οι σταθερές, κατακάθια καταιγίδας οι πεπατημένες. Θα τις ξέρεις, θα τις περιμένεις, θα καιροφυλαχτείς. Θα έχεις μάθει άλλωστε μέσα στα χρόνια να ερμηνεύεις τα σημάδια, να διαβάζεις τους οιωνούς, να ανασκουμπώνεσαι, να συγκεντρώνεσαι, να παραμονεύεις.

Θα έχεις μάθει. Ότι μόνο μόνη σου θα αποφασίζεις, μόνο πάνω σου θα ακουμπάς. Μόνο όταν το αξιολογείς η ίδια θα οπισθοχωρείς. Θα έχεις συνηθίσει.

Να μετράς και να μετριέσαι. Να ξεχωρίζεις τους άξιους, τους διάφανους, τους δοτικούς, τους παρόντες. Στα έργα. Στο εδώ, όχι το όταν και το αν. Με τον καιρό θα καταλάβεις. Θα αναγνωρίσεις , θα παραδεχτείς. Ότι θα σαι απο αυτές. Που πεισμώνουν. Που επιταχύνουν λαβωμένες. Και θέλουν και διεκδικούν. Χωρίς πλάτες. Δεν ξεχνάνε, περιμένουν.

Που όταν τις πληγώνουν, δίκαια ή άδικα, φωνάζουν από μέσα τους. Πολύ, σπαραχτικά, άγρια. Βουβά. Και αντεπιτίθενται στο χρόνο τους. Μόνες. Με δύναμη, ορμή και πάγο. Με απόσταση και συνέπεια. Με στοιχεία, αλλά χωρίς απωθημένο. Με συναίσθημα προσώπου αλλά καμμία έκφραση ψυχής.

Το κατέκτησαν, το τελειοποίησαν. Κι εσύ».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Advice to my younger self #60: Κοίτα να δεις λοιπόν πώς θα χουν τα πράγματα. Θα ρθουν κάποιες μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι. Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες. Μέρες, περίοδοι, στιγμές χωρίς κρατήματα, χειρολαβές και ασφάλεια. Κινούμενη άμμος οι σταθερές, κατακάθια καταιγίδας οι πεπατημένες. Θα τις ξέρεις, θα τις περιμένεις, θα καιροφυλαχτείς. Θα έχεις μάθει άλλωστε μέσα στα χρόνια να ερμηνεύεις τα σημάδια, να διαβάζεις τους οιωνούς, να ανασκουμπώνεσαι, να συγκεντρώνεσαι, να παραμονεύεις. Θα έχεις μάθει. Ότι μόνο μόνη σου θα αποφασίζεις, μόνο πάνω σου θα ακουμπάς. Μόνο όταν το αξιολογείς η ίδια θα οπισθοχωρείς. Θα έχεις συνηθίσει. Να μετράς και να μετριέσαι. Να ξεχωρίζεις τους άξιους, τους διάφανους, τους δοτικούς, τους παρόντες. Στα έργα. Στο εδώ, όχι το όταν και το αν. Με τον καιρό θα καταλάβεις. Θα αναγνωρίσεις , θα παραδεχτείς. Ότι θα σαι απο αυτές. Που πεισμώνουν. Που επιταχύνουν λαβωμένες. Και θέλουν και διεκδικούν. Χωρίς πλάτες. Δεν ξεχνάνε, περιμένουν. Που όταν τις πληγώνουν, δίκαια ή άδικα, φωνάζουν από μέσα τους. Πολύ, σπαραχτικά, άγρια. Βουβά. Και αντεπιτίθενται στο χρόνο τους. Μόνες. Με δύναμη, ορμή και πάγο. Με απόσταση και συνέπεια. Με στοιχεία, αλλά χωρίς απωθημένο. Με συναίσθημα προσώπου αλλά καμμία έκφραση ψυχής. Το κατέκτησαν, το τελειοποίησαν. Κι εσύ. #advice #lifequotes #life

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Gagaki (@gagakia) στις

Το σχόλιο του Κώστα Μπακογιάννη

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σχετικά με την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη και ανέφερε: «Μία στιγμή, όσο κακιά και αν ήταν -και ήταν κακιά, δεν μπορείς να τη δικαιολογήσεις- δεν μπορεί να σπιλώσει μία ολόκληρη πορεία, έναν χαρακτήρα έναν επαγγελματισμό και μία επάρκεια. Εμείς, όμως, κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και όχι τα λόγια και σε τέσσερα χρόνια από τώρα, οι Αθηναίοι θα μας κρίνουν για το έργο μας».

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες που έφτασαν στα γραφεία του ΕΣΡ κίνησαν τελικά τις διαδικασίες για να συνταχθεί το κατηγορητήριο για την εκπομπή “Μεσημέρι” του Γιώργου Λιάγκα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων, το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων “ΤΟ ΜΩΒ” κατήγγειλε στο ΕΣΡ την εκπομπή του ΣΚΑΙ που «εξευτελίζει την αξιοπρέπεια των γυναικών και ζητά την τιμωρία του».

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency