CELEBRITIES

Harvey Weinstein: Ακόμα μια γυναίκα τον κατηγορεί για βιασμό

AP Photo/Mark Lennihan

Μία ακόμα κατηγορία βιασμού θα έχει να αντιμετωπίσει ο Harvey Weinstein, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Hollywood που πλέον είναι υπόδικος με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο. Η κατηγορία προέκυψε από την ομαδική αγωγή που κατέθεσαν εναντίον του τρεις γυναίκες την Παρασκευή.

Ο 66χρονος που έχει κατηγορηθεί από δεκάδες γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση, αντιμετωπίζει ήδη τις κατηγορίες του βιασμού πρώτου και τρίτου βαθμού και της ποινικά κολάσιμης σεξουαλικής πράξης πρώτου βαθμού.

Το όνομα της γυναίκας που χθες κατηγόρησε δημόσια ακολουθώντας τη νομική οδό για βιασμό τον κινηματογραφικό παραγωγό είναι Melissa Thompson. Η γυναίκα είχε ένα επαγγελματικό ραντεβού μαζί του το 2011 για να συζητήσουν το ενδεχόμενο εκείνος να επενδύσει στην εταιρεία τεχνολογίας της. Στην πρώτη τους συνάντηση που όπως ισχυρίζεται εκείνη υπάρχει μαγνητοσκοπημένη στον υπολογιστή της, της χάιδεψε το πόδι. Στη συνέχεια δέχτηκε την υπόσχεσή του ότι η συμφωνία τους θα κλείσει αν εκείνη αποδεχόταν την πρόσκλησή του για ένα ποτό στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Αφού την παρέσυρε λοιπόν με τον γνωστό του τρόπο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του τη βίασε.

Μια δεύτερη γυναίκα στην ίδια αγωγή, η ηθοποιός Caitlin Dulany, υποστηρίζει ότι ο παραγωγός της επιτέθηκε σεξουαλικά στο φεστιβάλ των Καννών το 1996, ενώ η τρίτη γυναίκα η ηθοποιός Larissa Gomes ισχυρίζεται ότι την στρίμωξε και την παρενόχλησε σεξουαλικά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Τορόντο το 2000.

Τα έγγραφα κατατέθηκαν μόλις λίγες μέρες αφού ο Harvey Weinstein συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Κεντρική φωτογραφία:AP Photo/Mark Lennihan