CELEBRITIES

Ο Γιώργος Βάλαρης ετοιμάζεται να κάνει ασφαλιστικά κατά του θεάτρου Broadway

NDP Photo Agency

Εντύπωση προκάλεσε η ανάρτηση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Γιώργου Βάλαρη στο Facebook πριν από λίγες ημέρες στην οποία μιλούσε για την «αλλοίωση της ηθικής στο θέατρο» προμηνύοντας έναν δικαστικό αγώνα που θα ξεκινούσε εντός ολίγου με κάποιο αδιευκρίνιστο πρόσωπο. «Ουε και αλίμονο όταν σκυλιάζω εγώ… η συνέχεια επι της οθόνης…η μάλλον επι της σκηνής..! Καλό μήνα!», κατέληγε η ανάρτηση του Γιώργου Βάλαρη στο Facebook και όλοι κατάλαβαν ότι κάτι είχε πάει πολύ στραβά στην επαγγελματική ζωή του ανθρώπου πίσω από τις θεατρικές επιτυχίες: «Γοργόνες και μάγκες» και «Η Νεράιδα και το παλικάρι» των προηγούμενων σεζόν.

Ο ίδιος μίλησε σήμερα στην κάμερα του Πρωινού όπου αποκάλυψε ότι το πρόσωπο στο οποίο αναφερόταν μιλώντας για έλλειψη ηθικής, για θράσος, αχαριστία και κυρίως για «πισωπλατισμό» ήταν ο ιδιοκτήτης του θεάτρου που φιλοξένησε αυτές τις επιτυχίες, το θέατρο Broadway. Όπως είπε ο ίδιος το συμβόλαιο του με το Θέατρο Broadway είναι ακόμη σε ισχύ και ενημερώθηκε μέσω των social media πως ένας νέος επιχειρηματίας θα ανεβάσει την παράσταση «Παριζιάνα».

«Ενώ είναι σε ισχύ ένα συμβόλαιο με τον επιχειρηματία του θεάτρου, ουσιαστικά μαθαίνουμε από τα social media και από αναρτήσεις νέων παραγωγών και ενός δημοσιογράφου, ότι το θέατρο έχει επέλθει στα χέρια άλλου επιχειρηματία ανεβάζοντας την “Παριζιάνα”, του Γιάννη Δαλιανίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου ο οποίος μάλιστα δεν έχει υπογράψει και συμφωνήσει για κάτι τέτοιο. Ήταν άδειασμα για εμένα γιατί είναι ένας χώρος που επένδυσα και κατέθεσα χρόνο και χρήμα. Ήταν ένα αχούρι που δεν έμπαινες μέσα. Υπάρχουν φωτογραφίες που θα βγουν στα δικαστήρια. Ενημερώθηκα πως υπήρχαν ανταγωνιστικές προτάσεις και επέστρεψα εσπευσμένα από την Αμερική. Ήρθε εξώδικο Μεγάλη Παρασκευή, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε συμφωνήσει να συνεχίσουμε και έχοντας συμβόλαιο σε ισχύ. Το συμβόλαιο είναι σε ισχύ και θα καταθέσω ασφαλιστικά μέτρα. Μοιραίο είναι ότι θα μιλήσει η δικαιοσύνη», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Βάλαρης. «Το εξώδικο το οποίο μου ήρθε είχε όρους αστείους, όπως ότι δεν δούλεψε το μπαρ του θεάτρου όλη τη χρονιά γιατί φύγαμε σε περιοδεία», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Βάλαρης είχε εκφράσει την πρόθεσή του να ανεβάσει και την παράσταση «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης» στο θέατρο στο πλαίσιο των παραστάσεων που μεταφέρει στο σανίδι από τον αγαπημένο του κοινού παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Ο ίδιος είπε πάντως στην κάμερα του Πρωινού ότι αυτή τη στιγμή το επόμενο εγχείρημά του είναι το ανέβασμα του έργου «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη που είχε ανέβει το 1962 σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη.

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency