CELEBRITIES

Βασιλικός γάμος: Η γαμήλια τούρτα του Harry και της Meghan και η σχέση της με τη βασίλισσα

Και μπορεί ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle να αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης στις 12.00 το μεσημέρι ώρα Αγγλίας, αλλά οι εορτασμοί του γάμου του δούκα και της δούκισσας του Sussex κράτησαν για αρκετές ώρες μετά τα «I do's». Οι νεόνυμφοι αμέσως μετά την τελετή έκανε την προγραμματισμένη του βόλτα με άμαξα στους δρόμους του παλατιού του Windsor και επέστρεψε στο St George’s Hall, για την πρώτη από τις δύο γαμήλιες δεξιώσεις του. Εκεί έκοψαν και την πατροπαράδοτη γαμήλια τούρτα.

Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Καθώς η πρώτη από τις δύο δεξιώσεις που θα παρατεθούν προς τιμήν τους σήμερα διοργανώθηκε στο όνομα της βασίλισσας δεν είναι τυχαίο που η Ελισάβετ με τον τρόπο της έχει ανάμειξη και στην τούρτα του ζευγαριού. Μία φωτογραφία της μίνιμαλ ζαχαροπλαστικής δημιουργίας δημοσίευσε το παλάτι του Kensington στο Instagram αποκαλύπτοντας και τη σχέση της με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση η τούρτα που δημιούργησε η Clair Ptak περιέχει σιρόπι κουφοξυλιάς και μάλιστα το συρόπι αυτό δημιουργείται στην κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Sandringham από τα δέντρα του παλατιού. Επιπλέον η τούρτα περιέχει ελαφρύ κέικ ειδικά σχεδιασμένο για το ζευγάρι.

 

Αργότερα το βράδυ ο πρίγκιπας Κάρολος θα παραθέσει ιδιωτική δεξίωση για το ζευγάρι και τους πιο στενούσ συγγενείς και φίλους του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου ο γάμος εκτιμάται ότι κόστισε συνολικά περίπου 43.000.000 δολάρια.

Κεντρική φωτογραφία: Jane Barlow/pool photo via AP