CELEBRITIES

Η Εύα Κοτανίδη έχει αφήσει το “Να η ευκαιρία” και το τότε look της πολύ πίσω της

ndp

Την Εύα Κοτανίδη τα τελευταία χρόνια είναι πολύ πιθανόν να την έχεις ακούσει κάπου να τραγουδά, αφού παρόλο που μεγάλωσε μέσα στο θέατρο την κέρδισε τελικά το τραγούδι. Το παράξενο όμως είναι ότι την έμαθες μέσα από έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο, εκείνον της παρουσιάστριας του μουσικού talent show «Να η ευκαιρία» που το Mega είχε προσπαθήσει να αναβιώσει τις σεζόν 2001 - 2003. Η Εύα ήταν η πρώτη παρουσιάστρια της εκπομπής που αρχικά είχε εμφανιστεί στην τηλεόραση το 1977. Νικητής του κύκλου που παρουσίασε η κόρη του ηθοποιού Γιώργου Κοτανίδη ήταν ο Ησαΐας Ματιάμπα, ενώ τις θέσεις των κριτών γέμιζαν οι: Βλάσσης Μπονάτσος, Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, Λία Βίσση και Γιάννης Δουλάμης με μία πέμπτη θέση να προσφέρεται κάθε εβδομάδα σε κάποιον guest (στην πρώτη εκπομπή είχε βρεθεί εκεί η Ροζίττα Σώκου που έκρινε τους διαγωνιζόμενους και στο πρώτο «Να η ευκαιρία»). Αν δεν θυμάσαι τίποτα από όλα αυτά πάρε μια γεύση στο παρακάτω video.

 

Τα χρόνια πέρασαν και όπως σου είπα η Εύα Κοτανίδη δεν κυνήγησε καμία καριέρα στην τηλεόραση. Για εκείνη ο δρόμος της θα είχε να κάνει με την έκθεση αλλά με πολύ διαφορετικό τρόπο. Η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της «Ηθοποιός που τραγουδάει» σε συνεντεύξεις της και οι σπουδές της είναι βασική απόδειξη γι’ αυτό. «Σπούδασα στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου για 3 χρόνια. Έπειτα έφυγα στο Παρίσι, τη δεύτερη πατρίδα μου, και συνέχισα τις σπουδές μου σαν ηθοποιός στο Ecole Florent, στο studio Pygmalion και στο Theatre des 50 του Ανδρέα Βουτσινά. Έκανα πάντα παράλληλα μαθήματα χορού και τραγουδιού» έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της. Όσο για το πώς προέκυψε το τραγούδι στην ζωή της έχει δηλώσει: «Μεγάλωσα μες στο θέατρο, από παιδί γύρω από μια σκηνή λόγω του πατέρα μου που είναι ηθοποιός. Μεγάλωσα και με μουσική, συνέχεια μουσική στο σπίτι, στην οικογένεια, παντού. Σπούδασα ηθοποιός, τραγουδούσα πάντα σαν ηθοποιός αλλά ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα ασχολούμουν επαγγελματικά με το τραγούδι. Ούτε καν όταν παρουσίαζα το Να η ευκαιρία, που ήταν από τις πρώτες εκπομπές με διαγωνισμό τραγουδιού κλπ. Ξεκίνησα να τραγουδάω με ένα group που έπαιζε gypsy jazz σε γαλλικό στίχο, λόγω του ότι είμαι μισή γαλλίδα. Έτσι έγινε η αρχή. Αφού έπαιξα 3 χρόνια με τους Hot club de Grèce, έφτιαξα το δικό μου group, Eva and the Apples».

Μαζί με τον καταξιωμένο στον χώρο του θεάτρο μπαμπά της τη συνάντησε ο φωτογραφικός φακός στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Τερέζ Ρακέν» στο Θέατρο Ροές. Ο Γιώργος Κοτανίδης φέτος εμφανίζεται στην παράσταση «Το Δείπνο» ενώ η Εύα Κοτανίδη συνεχίζει τα live της με τους “Eva and the Apples” σε διάφορους χώρους στην Αθήνα. Η τελευταία από τις εμφανίσεις της ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου. Η Εύα όπως θα δεις δεν έχει αφήσει πίσω της μόνο την τηλεόραση και την παρουσίαση, αλλά και το μελαχρινό της look. Αν εξαιρέσεις το χρώμα των μαλλιών της όμως, η Εύα Κοτανίδη παραμένει ίδια και απαράλλαχτη 18 χρόνια αφού την γνωρίσαμε.

ndp

NDP Photo Agency

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency