CELEBRITIES

Η Emilia Clarke πάλεψε με τον δικό της δράκο που λέγεται δυο φορές ανεύρυσμα

Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

Αυτή τη φορά δεν απασχολεί τη δημοσιότητα με κάτι που αφορά τον αγώνα της για επιβίωση ως Daenerys Targaryen, αλλά για τη μάχη της να παραμείνει σώα και αβλαβής μετά από δύο ανευρύσματα στο κεφάλι, τα οποία έβαλαν τη ζωή της σε μεγάλο κίνδυνο, πριν μερικά χρόνια, κι ενώ την είχαμε ήδη γνωρίσει μέσα από το Game of Thrones.

H γλυκύτατη Emilia Clarke επέλεξε να αφηγηθεί την ιστορία της μέσω του New Yorker, υπογράφοντας ένα εκτενές άρθρο με τίτλο «Μία μάχη για τη ζωή μου».

Όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν ένιωσε έναν έντονο πόνο στο κεφάλι ενώ γυμναζόταν. Ευτυχώς έδρασε άμεσα, πήγε στο νοσοκομείο, έκανε μαγνητική τομογραφία και έτσι διαγνώσθηκε το πρώτο ανεύρυσμα. Υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, πέρασε 2 εβδομάδες στο νοσοκομείο σε κατάσταση αφασίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως αποκάλυψε, δεν μπορούσε ούτε να θυμηθεί ούτε το όνομά της. ««Η διάγνωση ήταν ταχεία και δυσοίωνη: μηνιγγική αιμορραγία, ένας θανατηφόρος τύπος αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Ήμουν 24 ετών».

«Ακατάληπτες κουβέντες έβγαιναν από το στόμα μου και αυτό μου προκαλούσε πανικό. Δεν είχα ξανανιώσει τέτοιο φόβο. Μπορούσα να δω τη ζωή μπροστά μου και δε άξιζε να τη ζήσω. Είμαι ηθοποιός. Πρέπει να θυμάμαι τα λόγια. Κι εγώ δεν μπορούσα να θυμηθώ ούτε το όνομά μου», γράφει η Emilia Clarke, η οποία μετά το πρώτο περιστατικό, κατάφερε να επιστρέψει στη ζωή και τη δουλειά της, συγκεκριμένα, στα γυρίσματα του Game of Thrones, παρόλο που είχε ήδη ενημερωθεί για την ύπαρξη ενός ακόμα ανευρύσματος στο άλλο ημισφαίριο του εγκεφάλου τη, το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί μοιραία ανά πάσα στιγμή. «Μετά την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων, μόλις που μπόρεσα να επιστρέψω στο ξενοδοχείο προτού καταρρεύσω από την εξάντληση».

Αντιμέτωπη με αυτό, ήρθε δύο χρόνια αργότερα, ύστερα από εξετάσεις που έδειξαν πως το ανεύρυσμα ήταν πλέον διπλάσιο σε μέγεθος. Το χειρουργείο έγινε αμέσως, αλλά δυστυχώς δε θύμιζε ιδιαίτερα ό,τι είχε επακολουθήσει του πρώτου. Όπως αποκαλύπτει η ηθοποιός, όταν την ξυπνησαν άρχισε να ουρλιάζει από τον πόνο. «Η διαδικασία είχε αποτύχει. Είχα τεράστια αιμορραγία και οι γιατροί μου ξεκαθάρισαν ότι οι πιθανότητές μου να τα καταφέρω ήταν λιγοστές εκτός και αν ξανάμπαινα στο χειρουργείο. Αυτή τη φορά όμως θα έπρεπε να κάνουν το χειρουργείο με έναν πιο παλιομοδίτικο τρόπο, μέσα από το κρανίο. Και έπρεπε να το κάνω αμέσως». Το εκανε.

Η ανάρρωση ήταν επώδυνη και κράτησε έναν μήνα. Μία από τις συνέπειες της όλης κατάστασης ήταν οι κρίσεις πανικού. «Είχα σωληνάκια να βγαίνουν μέσα από το κεφάλι μου. Τμήματα του κρανίου μου αντικαταστάθηκαν από τιτάνιο. Πλέον δεν μπορείτε να δείτε τα σημάδια αλλά τότε δεν ήξερα ότι δεν θα φαίνεται». Σοκ.

Κι όλα αυτά μερικές εβδομάδες προτού εμφανιστεί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές του Game of Thrones στην Comic- Con του San Diego.

 

Μέχρι χθες δεν είχε μιλήσει ποτέ γι’ αυτό, ενώ όταν δημοσίευμα είχε αναφέρει σχετικά, εκείνη το διέψευσε. Σήμερα η ηθοποιός νιώθει δυνατή και με αφορμή αυτή τη συγκλονιστική προσωπική περιπέτεια, ίδρυσε τον φιλανθρωπικό οργανισμό SameYou, ώστε να βοηθάει ανθρώπους με προβλήματα στον εγκέφαλο.

Aπό σήμερα και πέρα την αγαπάς λίγο παραπάνω, σωστά;

 

Kεντρική φωτογραφία: Richard Shotwell/Invision/AP