CELEBRITIES

Ellen DeGeneres: Μίλησε πρώτη φορά για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον πατριό της

Chris Pizzello/Invision/AP

Η εκπομπή του David Letterman για το Netflix "My Next Guest Needs No Introduction", θα ξεκινήσει να προβάλεται στις 31 Μαΐου. Καλεσμένη στην πρεμιέρα θα είναι η Ellen DeGeneres και μία πρώτη γεύση της μας έκανε να μάθουμε ότι η σπουδαία παρουσιάστρια της αμερικανικής τηλεόρασης, θα μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε από τον πατριό της στην εφηβεία της.

«Είναι μια πραγματικά απαίσια ιστόρια, και ο μόνος λόγος που πραγματικά θα μιλήσω περισσότερο γι’ αυτό είναι επειδή θέλω τα άλλα κορίτσια να μην αφήσουν ποτέ κανέναν να τους το κάνει αυτό» είπε η Ellen DeGenere. «Η μαμά μου διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους αμέσως μόλις παντρεύτηκαν. Οπότε αφαίρεσε το στήθος της και εκείνοι είχαν μια πολύ, πολύ σεξουαλική σχέση, πράγμα που με έφερνε σε αμηχανία. Εκείνος μου είπε, όταν εκείνη έλειπε εκτός πόλεως, ότι είχε αισθανθεί κάτι στο στήθος της μητέρας μου και έπρεπε να ψηλαφήσει το δικό μου, επειδή δεν ήθελε να αναστατώσει εκείνη. Έπρεπε να νιώσει το δικό μου», εξήγησε.

Διάβασε κι αυτό: “Και τι με νοιάζει εμένα σε ποιο ξενοδοχείο δε θα μείνει η Ellen DeGeneres και ο George Clooney”; Κι όμως, σε νοιάζει

«Δε γνώριζα πράγματα για τα σώματα, δεν ήξερα ότι τα στήθη είναι όλα διαφορετικα. Ούτως ή άλλως, με έπεισε ότι πρέπει να αισθανθεί τα στήθη μου και στη συνέχεια προσπάθησε να το κάνει πάλι άλλη φορά, και έπειτα μια άλλη φορά. Δεν ήθελα να το πω στη μητέρα μου, γιατί ήθελα να την προστατεύσω, και ήξερα ότι αν το έλεγα αυτό θα κατέστρεφε την ευτυχία της. Ποτέ δε θα έπρεπε να την προστατεύσω. Θα έπρεπε εγώ να είχα προστατευτεί» είπε χαρακτηριστικά η Ellen DeGeneres που παρόλο που καιρό μετά είπε στην μητέρα της την αλήθεια, εκείνη δεν τη πίστεψε και παρέμεινε με τον πατριό της επί 18 χρόνια.

 

«Γι’ αυτό μιλάω πρώτη φορά γι’ αυτό σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους φίλους μου. Δεν αισθανόμασε ότι έχουμε αξία ή φοβόμαστε να έχουμε φωνή και μας τρομάζει το να πούμε “όχι”. Όταν βλέπω τους ανθρώπους να μιλούν γι’ αυτά, ειδικά τώρα, με θυμώνει όταν τα θύματα δεν γίνονται πιστευτά γιατί πραγματικά δεν τα βγάζουμε αυτά από το μυαλό μας. Και αγαπώ τους άνδρες, αλλά είναι τόσοι άνδρες εκεί έξω που τη γλιτώνουν έχοντας κάνει τόσα πράγματα. Είναι απλά η ώρα για εμάς να μιλήσουμε. Είναι καιρός να αποκτήσουμε δύναμη», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια.

Η Ellen DeGeneres μίλησε στην συνέντευξή της και για το πως ανακάλυψε ότι είναι γκέι, αλλά και τον αντίκτυπο που είχε η επιλογή της να το πει δημόσια τη δεκαετία του 1990 στην καριέρα της. Παρά τις δυσκολίες η ίδια γνώρισε την επιτυχία στα 45 της και πάλι, ξεκινώντας το talk show της που την έχει κάνει παγκοσμίως διάσημη.

Κεντρική φωτογραφία: Chris Pizzello/Invision/AP