CELEBRITIES

Ελένη Φουρέιρα: “Χρειάστηκε να κρυφτώ, να πω ψέματα για να με δεχθεί μια κοινωνία”

NDP Photo Agency

Η Ελένη Φουρέιρα λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Athens Pride μίλησε στην Μελπομένη Μαραγκίδου και το VICE για τη σχέση της με τη LGBTQ+ κοινότητα. Μάλιστα, η ίδια ανέφερε πως η ιστορία της έχει πολλά κοινά με την απόφαση ενός μέλους της LGBTQ+ κοινότητας να κάνει outing. Κι εκείνη, έπειτα από αρκετά χρόνια καλλιτεχνικής πορείας στη χώρα μας, μίλησε για την καταγωγή της και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Διάβασε ακόμα: Η Ελένη Φουρέιρα στη σκηνή του Athens Pride ήταν σκέτο fuego

«Τραγουδάω τα τραγούδια που μου αρέσουν, συμπεριφέρομαι όπως εγώ είμαι και πολλές φορές έχω μιλήσει για τα δικαιώματα των gay και το bullying γιατί είμαι ένας άνθρωπος που έχω παλέψει κι εγώ για τα δικαιώματά μου ως μετανάστης. Έτσι λίγο οι ιστορίες μας ταυτίζονται. Χρειάστηκε να κρυφτώ, να πω ψέματα για να με δεχθεί μια κοινωνία, όταν ήμουν μικρή.»

 

Στα τέλη του 2014 μιλώντας στο περιοδικό Kool και τον Κωνσταντίνο Ντάφλο είχε δηλώσει: «Έχω βιώσει πολύ ρατσισμό και στο σχολείο και όταν πρωτοξεκίνησα το τραγούδι. Αυτό με έκανε πιο δυνατή και να μπορώ να δώσω κι ένα μήνυμα στα νέα παιδιά. Έκρυψα ότι έχω γεννηθεί στην Αλβανία γιατί όταν πήγαινα στις δισκογραφικές, πριν καν μπω στις Mystique, δεν ήθελαν καν να το ακούνε.

Ήταν για εκείνους πολύ ταμπού. Κι εγώ από μικρή δεν το καταλάβαινα, γιατί νιώθω Eλληνίδα. Δεν ξέρω άλλη γλώσσα, εδώ έμαθα γράμματα. Και γι’ αυτό είπα στον εαυτό μου ότι τίποτα δε θα με εμποδίσει από το να κάνω αυτό που θέλω και να περάσω τα μηνύματά μου.»

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency