CELEBRITIES

Στο νοσοκομείο η Catherine Deneuve

Αrthur Mola/Invision/AP

Η «κόρη του Πάγου», όπως είναι το ψευδώνυμο που έχει δοθεί διαχρονικά στην Catherine Deneuve για την εύθραυστη ομορφιά και την αποστασιοποιημένη γοητεία της, νοσηλεύεται από χθες το βράδυ σε νοσοκομείο του Παρισιού, σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Parisien".

Η 76χρονη ηθοποιός ένιωσε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της νύχτας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση» όπως αναφέρει η εφημερίδα. Η Catherine Deneuve έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην ταινία “Les Collegiennes” του Andre Hunebelle, ενώ στη συνέχεια έπαιξε σε αρκετές ταινίες του Roger Vadim. Η καριέρα της απογειώθηκε με το musical  Les Parapluies de Cherbourg του 1964, σε σκηνοθεσία του Jaques Demy το οποίο της χάρισε και το παρατσούκλι που αναφέραμε πιο πάνω. Στο musical έπαιζε την ερωτική αλλά ψυχρή, Geneviève Emery. Ακολούθησαν συνεργασίες με τον Roman Polanski, τον Luis Bunuel, τον Francois Truffaut και πολλούς ακόμα σημαντικούς σκηνοθέτες.

Διάβασε επίσης: H Catherine Deneuve (σχεδόν) απολογήθηκε για τα όσα πιστεύει για τη σεξουαλική παρενόχληση

Στην προσωπική της ζωή, η Catherine Deneuve έχει παντρευτεί μία φορά με τον φωτογράφο David Bailey από το 1965 ως το 1972. Έχει επίσης συζήσει με τον Roger Vadim με τον οποίο έχει αποκτήσει τον γιο της Christian, τον ηθοποιό Marcello Mastroianni, με τον οποίο απέκτησε την κόρη της Chiara, τον κινηματογραφιστή Hugh Johnson, τον παρουσιαστή Carlos Lozano και τον μεγιστάνα του γαλλικού καναλιού Canal + Pierre Lescure. Έχει επίσης 5 εγγόνια.

Νωρίτερα φέτος η Catherine Deneuve είχε εμφανιστεί στο φεστιβάλ Βενετίας όπου η ταινία στην οποία συμπρωταγωνίστησε με την Juliette Binoche “The Truth” του Hirokazu Kore-eda άνοιξε το φεστιβάλ.

Σύμφωνα με την “Le Parisien” η 76χρονη, η μυθική ομορφιά της οποίας την έκανε για πολλά χρόνια να είναι το πρόσωπο της “Marianne” της Γαλλίας, χρειάζεται εκτεταμένες εξετάσεις, ωστόσο συνεργάτες της είπαν στο “Variety” ότι η κατάσταση της παρότι περιγράφεται σοβαρή δεν είναι ανησυχητική. Το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANSA αναφέρει ότι η ηθοποιός υποφέρει από εξάντληση.

Κεντρική φωτογραφία: Αrthur Mola/Invision/AP