CELEBRITIES

Ένοχος για σεξουαλική επίθεση ο Bill Cosby

Ο κωμικός Bill Cosby καταδικάστηκε και για τις τρεις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε ηλικία 80 ετών. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, αφού η Andrea Constand υποστήριξε ότι πριν από μερικά χρόνια της έδωσε ναρκωτικά και της επιτέθηκε σεξουαλικά σε προάστιο της Φιλαδέλφειας, όταν εκείνη τον επισκέφθηκε σπίτι του για να του ζητήσει επαγγελματικές συμβουλές.

Η υπεράσπιση του Cosby υποστήριξε πως η επαφή τους ήταν συναινετική και ότι η Constand θέλει απλά να βγάλει λεφτά.

Ο Cosby δεν φυλακίστηκε, αλλά επέστρεψε στο σπίτι του, λόγω της ηλικίας του και του γεγονότος ότι εμφανιζόταν σε κάθε ακροαματική διαδικασία για περισσότερο από δύο χρόνια. Δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι του στην Πενσυλβανία και θα του δοθεί συσκευή εντοπισμού GPS για να έχει μαζί του. Πιθανότατα να εκτίσει παράλληλα ποινή φυλάκισης. Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα ακρόαση καταδίκης, και ο Cosby παραμένει έξω με εγγύηση.

Ο δικηγόρος του Cosby, Tom Mesereau, δήλωσε ότι σχεδιάζουν να ζητήσουν έφεση: «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την ετυμηγορία. Δεν νομίζουμε ότι ο κ. Cosby είναι ένοχος για τίποτα και ο αγώνας δεν τελείωσε», δήλωσε ο Meserau.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Matt Slocum