CELEBRITIES

Ο τελευταίος λόγος του Obama και οι συγκινητικές αντιδράσεις των celebrities

''Θέλω να σας ζητήσω κάτι τελευταίο ως Πρόεδρός σας- το ίδιο πράγμα που σας ζήτησα όταν μου δώσατε μια ευκαιρία πριν 8 χρόνια. Σας ζητάω να πιστέψετε. Η αλλαγή δεν είναι στη δική μου δικαιοδοσία, αλλά στη δική σας. Σας ζητάω να έχετε πίστη στα γραπτά των Εθνοπατέρων του Έθνους μας. Στις ιδέες που ψιθυρίζονταν από τους σκλάβους και τους υπέρμαχους της κατάργησης της δουλείας, στο πνεύμα για το οποίο τραγουδούσαν οι μετανάστες και οι έποικοι και όσοι έκαναν πορείες για τη δικαιοσύνη. Στο σύστημα ηθικών αξιών το οποίο επιβεβαίωσαν όσοι τοποθέτησαν σημαίες ξένων πεδίων μάχης στην επιφάνεια της σελήνης. Στο σύστημα ηθικών αξιών στον πυρήνα κάθε Αμερικάνου, του οποίου η ιστορία δεν έχει ακόμα γραφτεί: Ναι μπορούμε. Ναι το κάναμε. Ναι μπορούμε. Σας ευχαριστώ''.

Με αυτά τα λόγια έκλεισε ο Barack Obama την τελευταία του ομιλία ως Πρόεδρος της Αμερικής το βράδυ της Τρίτης και όσοι τον παρακολουθούσαν δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα δάκρυά τους. Ο απερχόμενος Πρόεδρος μίλησε για τις επιτυχίες της κυβέρνησής του, αποχαιρέτησε το λαό της Αμερικής και τον κάλεσε να μην μείνει μέσα στη ‘φούσκα’ του και να βοηθήσει όπως μπορεί ενώ εξέφρασε την πίστη του στη νέα γενιά και τις αλλαγές που μπορεί να φέρει.

Στα social media τα συγκινητικά μηνύματα με το hashtag #obamafarewell ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και αρκετοί celebrities έστειλαν το δικό του αντίο στον Obama.

Thank you, I love you#Obama #OURpresident.

A video posted by Bella Hadid (@bellahadid) on

Thank You Mr. President. #ObamaFarewell

A photo posted by Ciara (@ciara) on

Good-bye Mr. President!There will never be another one like you!Barack Obama you are a King amongst Men

A photo posted by Madonna (@madonna) on

You were…are..thank you

A photo posted by Diane Kruger (@dianekruger) on

A photo posted by @nicolerichie on

YES WE CAN.

A photo posted by Alexa (@alexachung) on

 

Κεντρική φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image