CELEBRITIES

Ο Αύγουστος Κορτώ σε μια σπάνια εμφάνιση με τον σύζυγό του

ndp

Τρία χρόνια γάμου θα συμπληρώσουν τον πρώτο μήνα του 2019 ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, κατά κόσμον Πέτρος Χατζόπουλος, και ο σύζυγός του Τάσος. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2016 στη Νέα Υόρκη και τότε η δημοσιοποίηση της ένωσής τους στο Facebook του πολυγραφότατου Αύγουστου Κορτώ είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου.

«Σε αυτή τη φάση, χωρίς καμία περίπτωση να θέλω να ονομάσω τον εαυτό μου επανάσταση, δεν τολμώ ούτε καν την ιδιότητα του ακτιβιστή να σφετεριστώ, αυτή τη στιγμή το να μη σωπαίνεις αποτελεί πράξη βαθιά επαναστατική» έλεγε τότε στο περιοδικό AntiVirus ο Αύγουστος Κορτώ για την απόφασή του να δημοσιοποιήσει τον γάμο του. Ο ίδιος έλεγε ότι πρακτικά ο γάμος δεν έχει αλλάξει τίποτα στην σχέση τους. «Αλλά πήραμε κουράγιο ότι η χώρα στην οποία επιστρέφουμε, ακόμα κι αν στερείται ελευθεριών, δεν είναι σε καμία περίπτωση καμένο χαρτί για το οποίο θα πρέπει να απελπιζόμαστε. Όταν σου εύχονται μανάδες “να ζήσετε και με ένα παιδάκι πια ως γονείς” συνειδητοποιείς ότι βρίσκεται κόσμος στο πλευρό σου», τόνιζε ο συγγραφέας.

Λίγο πριν συμπληρώσει, λοιπόν, την πρώτη τριετία του έγγαμου βίου του ο Αύγουστος Κορτώ πραγματοποίησε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση με τον σύζυγό του, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όπου ζωντανεύει θεατρικά ένα ακόμα βιβλίο του, η «Ρένα». Στην παράσταση πρωταγωνιστεί η Υρώ Μανέ που δίνει σάρκα και οστά στη Ρένα του βιβλίου. Ο συγγραφέας παρευρέθηκε στην πρεμιέρα και φωτογραφήθηκε με την πρωταγωνίστρια και με τον σύζυγό του και την παρέα τους.

ndp

Με την πρωταγωνίστρια και τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκο Διαμαντή – NDP Photo Agency

ndp

Στο κέντρο με τον σύζυγό του Τάσο, ανάμεσα σε φίλους τους – NDP Photo Agency

Την παράσταση σκηνοθετεί η Νικαίτη Κοντούρη. Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων γνωρίζουν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο Athens Pride Parade. Η Ρένα τους καλεί σπίτι της και με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της. Μέσα από τη σπαρταριστή αφήγησή της, αποφασίζει να τους μοιράσει ρόλους, κι έτσι οι νέοι που την ακολούθησαν αρχίζουν να «υποδύονται» τους μεγάλους έρωτες της ταραγμένης της ζωής. Η Ρένα, στo κλαρί από τα γεννοφάσκια της, μας παίρνει μαζί της στο ταξίδι της ζωής της και της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές και  τραγούδια ολόκληρου του 20ου αιώνα.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency