CELEBRITIES

Αθηνά Ωνάση: Η ζωή της 30χρονης κληρονόμου με τα θλιμμένα μάτια

Ήταν 29 Ιανουαρίου του 1985 στις τρεις παρά δέκα τα ξημερώματα. Η Χριστίνα Ωνάση στο Αμερικανικό Νοσοκομείο των Παρισίων, στο Νεϊγί του Σηκουάνα έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Αυτό που επιθυμούσε τόσο πολύ στην πολυτάραχη ζωή της. Τον καρπό του έρωτα της ζωής της, του Thierry Roussel. Την Αθηνά.

Η Χριστίνα ήταν πανευτυχής. Είχε δίπλα της τον άνδρα που ερωτεύτηκε σφόδρα και το παιδί της. Είχαν παντρευτεί έναν χρόνο πριν από τη γέννηση της Αθηνάς και έκαναν ταξίδι του μέλιτος στην Καραϊβική.

Όμως, το 1987 η Χριστίνα καταθέτει αίτηση διαζυγίου. Ο λόγος ήταν η παράλληλη σχέση που είχε ο Thierry Roussel με το μοντέλο Marianne Landhage με την οποία μάλιστα είχε αποκτήσει δύο παιδιά κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Χριστίνα!

Η κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση γνώριζε την παράλληλη σχέση του συζύγου της και μάλιστα η Αθηνά είναι λίγους μήνες μεγαλύτερη από τον ετεροθαλή αδελφό της. Η αγάπη της Χριστίνας ήταν τόσο μεγάλη για τον Thierry που πρότεινε να ζήσουν όλοι μαζί κάτω από την ίδια στέγη αρκεί να τον βλέπει καθημερινά.

Βαθιά μέσα της πίστευε ότι θα έπειθε τον Thierry Roussel να επιστρέψει σε εκείνη κάτι που δε συνέβη τελικά

 

Η ανοιχτοχέρα αλλά ασταθής Χριστίνα

Αμέσως μετά τον χωρισμό των γονιών της, η Αθήνα άλλαζε συνεχώς μέρη διαμονής. Άλλοτε ήταν στο Παρίσι, άλλοτε στο Φοντενεμπλό, κάποια άλλη χρονική περίοδο στη Νότια Γαλλία και στην Ελβετία. Η Χριστίνα ήταν ένα συναισθηματικά ασταθές άτομο, όπως θυμούνται όσοι τη γνώριζαν. Στην Αθηνά έκανε πανάκριβα δώρα, όπως κούκλες με ρούχα Dior ή ζωολογικούς κήπους αλλά παράλληλα έλειπε συχνά σε ταξίδια.

 

Η Χριστίνα Ωνάση ήταν ένας άνθρωπος που μπορεί μεν να έζησε μέσα στα πλούτη, ωστόσο, η προσωπική της ζωή δεν ήταν το ίδιο άνετη και επιτυχημένη. Παντρεύτηκε τέσσερις φορές και χρόνια έδινε μάχη με τα κιλά της. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι για πολλά χρόνια κατανάλωνε ειδικά χάπια αδυνατίσματος. Ο θάνατος του αδελφού της, Αλέξανδρου σε ηλικία μόλις 24 ετών ύστερα από την πτώση αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του Ελληνικού βύθισε στη θλίψη όλην την οικογένεια. Ήταν Ιανουάριος του 1973. Η μητέρα του, Τίνα Λιβανού πέθανε έναν χρόνο μετά και ο πατέρας του, Αριστοτέλης Ωνάσης δύο χρόνια αργότερα.

Η ευαίσθητη Χριστίνα Ωνάση ετοιμαζόταν να παντρευτεί για πέμπτη φορά. Τον ελληνικής καταγωγής Jorge Tchomlekdjoglou. Όμως, λίγο πριν η Αθηνά γίνει τεσσάρων ετών, η Χριστίνα βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα  του σπιτιού της στο Μπουένος Άιρες. Ήταν μόλις 37 ετών.

Δύο χρόνια μετά, την κηδεμονία της Αθηνάς παίρνει ο πατέρας της Thierry Roussel ο οποίος ζούσε με την Marianne Landhage και τα δύο τους παιδιά. Το πλουσιότερο παιδί του κόσμου μετακόμισε σε ένα χωριό λίγο έξω από τη Λωζάννη, στο Lussy-sur-Morges. Με το θάνατο της μητέρα της, η Αθηνά κληρονόμησε τα περιουσιακά της στοιχεία όπως και το 55% της περιουσίας του παππού της, Αριστοτέλη. Ωστόσο, η μητέρα της είχε φροντίσει μέσω διαθήκης την περιουσία της να τη  διαχειρίζεται μια ομάδα πέντε ατόμων ένας εκ των οποίων ήταν ο Thierry Roussel. Ο ίδιος εκτός από το να προσβάλλει ανεπιτυχώς τη διαθήκη, κατά πολλούς προσπάθησε να κάνει την Αθηνά να νιώσει αποστροφή για το ο,τιδήποτε ελληνικό.  Ένα χρόνο μετά ο Thierry παντρεύτηκε και απέκτησε με την Marianne μια ακόμη κόρη.

 

Η τρομαγμένη Αθηνά και η φυγή από το σπίτι

Δέκα χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας της, η Αθηνά Ωνάση, μαζί με τον πατέρα της, τη μητριά της και τα ετεροθαλή της αδέλφια, επισκέφτηκαν την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Σκορπιό. Η Αθηνά ήρθε αντιμέτωπη με εκατοντάδες κόσμου που προσπαθούσαν να την προσεγγίσουν γεγονός που την τρόμαξε. Γενικά ήταν ένα άτομο τρομαγμένο, όπως την έχει σκιαγραφήσει σε αφιέρωμά του, το Vanity Fair. Εξαρτιόταν πολύ από τον πατέρα της και στις εκρήξεις θυμού του, είχε τρομάξει πολύ. Της ασκούσε πιεστικό έλεγχο και η συνοδεία των bodyguard σε κάθε της βήμα της προσέδιδαν περισσότερο άγχος. Ο Thierry Roussel φέρεται να ξέσπασε έντονα δύο φορές.

 

Tην πρώτη φορά, η Αθηνά κρύφτηκε για αρκετή ώρα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο και τη δεύτερη έφυγε από το σπίτι. Στα 17 της χρόνια αποφάσισε να διεκδικήσει την ανεξαρτησία της και από την Ελβετία μετακόμισε στις Βρυξέλλες.

Μόλις είχε ολοκληρώσει τη φοίτησή της στο δημόσιο λύκειο και ήρθε η στιγμή να ακολουθήσει τη μεγάλη της αγάπη. Την ιππασία.

 

Η Αθηνά γράφτηκε στη σχολή Nelson Pessoa και λάμβανε από τον πατέρα της 10.000 ευρώ το μήνα. Θα έλεγε κανείς ότι ίσως ήταν πολύ λίγα για όσα είχε συνηθίσει μέχρι τότε, ωστόσο, δεν την ενδιέφεραν τα πολυτελή κοσμήματα και τα πανάκριβα ρούχα. Εκεί γνώρισε τον Álvaro de Miranda ή Doda για τους φίλους. Τον ερωτεύεται και ας είχαν 12 χρόνια διαφορά ηλικίας. Κι ας ήταν σε σχέση με το μοντέλο Cibele Dorsa με την οποία είχαν αποκτήσει μια κόρη, την Viviane.

Όταν η Αθηνά γνώρισε τον Doda

Η Αθηνά εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά και την αρρενωπότητα του Doda αλλά και τις επιδόσεις του στην ιππασία αφού ήταν αργυρός Ολυμπιονίκης στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα το 1996 και το Σίδνεϊ το 2000. Όταν ο Doda χώρισε τη Cibele για τη νεαρή Αθηνά, το μοντέλο από τη Βραζιλία πληγώθηκε τόσο πολύ που συνεχώς έδινε “τροφή” στον Τύπο με δηλώσεις της. “Εκείνη μπορεί να του αγοράζει άλογα, εγώ όχι”, “Πάντα μου έλεγε ότι τη θεωρούσε παχουλή και άσχημη. Με αντάλλαξε με τα λεφτά της Αθηνάς”, “Ήμασταν χαρούμενοι μέχρι που γνώρισε εκείνη. Το μόνο μας πρόβλημα ήταν τα χρήματα, αφού ο Doda ήταν σπάταλος”, ήταν μερικές από τις ατάκες της Cibele που φιλοξενήθηκαν στα tabloids.

 

Ίσως ήταν τυχαίο, ίσως και όχι αλλά η Αθηνά λίγες μέρες μετά την ενηλικίωσή της επισκέφτηκε κλινική στο Σάο Πάολο όπου έκανε λιποαναρρόφηση στους γοφούς και στην κοιλιά της. Κανείς ποτέ δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο, όμως, οι paparazzi φωτογράφισαν τον Doda μαζί με την Αθηνά να αναχωρούν από την πίσω πόρτα της κλινικής. Την ίδια περίοδο και όταν ο Doda γιόρταζε τα 30α γενέθλια γνώρισε την Αθηνά στη Viviane και στους γονείς του.

 

Ο γάμος τους έγινε στις 3 Δεκεμβρίου του 2005 στο ίδρυμα Maria Luisa & Oscar Americano Foundation μπροστά σε 700 καλεσμένους. Απώντες ήταν ο πατέρας της, η μητριά της και τα δύο από τα τρία ετεροθαλή αδέλφια της αφού μόνο η Sandrine Roussel ήταν καλεσμένη.

 

Η αυτοκτονία που την έκανε μητέρα

Όλα έδειχναν ότι ο Τύπος θα αργούσε να ξανασχοληθεί μαζί τους, όσον αφορά την προσωπική τους ζωή κάτι που διαψεύσθηκε το 2011, όταν η Cibele Dorsa αυτοκτόνησε πηδώντας από το παράθυρο του σπιτιού της στο Σάο Πάολο. Στο γράμμα που είχε αφήσει έγραφε μεταξύ των άλλων ότι λυπάται την Αθηνά Ωνάση καθώς δε θα γνωρίσει από τον Doda ποτέ την αληθινή αγάπη.

Τότε η Αθηνά Ωνάση βρέθηκε ξανά στο μάτι του κυκλώνα και για ακόμη μια φορά η ιστορία της οικογένειάς της ήρθε στη δημοσιότητα. Η ίδια για ακόμη μια φορά τήρησε σιγή ιχθύος. Μια τακτική που ακολουθεί πάντα και της έχει βγει σε καλό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι δεν υπάρχει συνέντευξή της στο διαδίκτυο ή κάποιο ηχητικό ντοκουμέντο όπου ακούγεται η φωνή της. Προτιμά να κάθεται χαμογελαστή, με έντονη την αμηχανία, δίπλα από τον άντρα της ζωής της, τον Doda.

 

Μετά το θάνατο της Cibele, η Αθηνά έγινε η μητέρα της Viviane και του Fernando (καρπός του έρωτα της Cibele με τον Fernando Oliva) τα οποία μεγαλώνει σαν να είναι η βιολογική τους μητέρα.

Η επιστροφή στις ρίζες και η ιππασία

Από την πλευρά του, ο Doda ήταν εκείνος που έπεισε την Αθηνά να ψάξει τις ρίζες της και να αγαπήσει την Ελλάδα. Ενώ μέχρι την ενηλικίωσή της, η Αθηνά είχε το επώνυμο Roussel, το αντικατέστησε με το Ωνάση και του συζύγου της de Miranda. Έμαθε ελληνικά, ανανέωσε το ελληνικό της διαβατήριο και στις συμμετοχές της στους αγώνες ιππασίας κατεβαίνει πλέον εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Βέβαια, η πλευρά του Thierry Roussel ισχυρίζεται ότι ο Doda ενδιαφέρεται μόνο για τα χρήματά της, άποψη που δεν ενστερνίζονται πολλοί στον τόπο καταγωγής του αθλητή, στη Βραζιλία.

 

Μπορεί η Αθηνά Ωνάση να μην έκανε εντυπωσιακή πορεία στο άθλημα της ιππασίας παρόλα αυτά είναι από τις αθλήτριες που έχουν πείσμα και δουλεύουν καθημερινά. Δύο άτυχες στιγμές της, με πιο πρόσφατη στις 12 Δεκεμβρίου του 2014 στο 54ο Διεθνές τουρνουά αλμάτων στη Γενεύη της Ελβετίας. Εκεί είχε πτώση με το άλογό της το οποίο τραυματίστηκε τόσο σοβαρά που χρειάστηκε να του κάνουν ευθανασία.

Παρόλα αυτά, η Αθηνά δεν το έβαλε κάτω και στις 24 Ιανουαρίου έδωσε το παρών σε ιππικούς αγώνες στη Ζυρίχη και τον Φεβρουάριο θα ακολουθήσουν άλλα δύο τουρνουά, στο Μπορντό της Γαλλίας και στο Χονγκ Κονγκ.

Έχει μάθει, άλλωστε, να ξεπερνά δύσκολες και πιεστικές καταστάσεις. Την πίεση του Τύπου όταν πούλησε τον Σκορπιό, στο γάμο της, στην αυτοκτονία της Cibele, σε αθλητικές της αποτυχίες. Κι όμως συνεχίζει ακάθεκτη χωρίς να δώσει την παραμικρή έκταση σε ό,τι και αν της συμβαίνει.

 

Ένας άνθρωπος που σου προκαλεί το ενδιαφέρον να τον γνωρίσεις για να καταλάβεις από που αντλεί αυτή τη δύναμη.

Διάβασε επίσης στο Ladylike

Μελίνα Μερκούρη: Η τελευταία Ελληνίδα θεά

Χριστίνα Ωνάση: Η πιο φτωχή πλούσια που γεννήθηκε ποτέ