CELEBRITIES

Aretha Franklin: Το Hollywood υποκλίνεται στην βασίλισσα της soul

Η είδηση του θανάτου της  Aretha Franklin αποτέλεσε πρώτη είδηση για όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ κατέκλυσε και τα social media στις ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Μια από τις εμβληματικότερες προσωπικότητες της soul μουσικής, η βασίλισσα της soul, όπως την αποκαλούσαν άφησε την τελευταία της πνοή, χάνοντας την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 76 ετών. Ο ένας μετά τον άλλο, επώνυμοι από το χώρο του θεάματος στέλνουν το τελευταίο αντίο στην τραγουδίστρια από το Detroit.

«Ας πάρουμε μια στιγμή να ευχαριστήσουμε αυτή την όμορφη ζωή της Aretha Franklin, την βασίλισσα των ψυχών μας (παρήχηση με την Soul), που υπήρξε πηγή έμπνευσης για πάρα πολλά χρόνια. Θα μας λείψει, αλλά η ανάμνηση του μεγαλείου της ως μουσικού και υπέροχου ανθρώπου θα ζουν μαζί μας για πάντα. Με αγάπη Paul» έγραψε το σκαθάρι, Paul McCartney στο λογαριασμό του στο twitter.

«RIP Arethe Franklin, βασίλισσα της Soul… Για πάντα θα είσαι στην καρδιά μου. Ευχαριστώ για όλες τις υπέροχες μουσικές» έγραψε ο ηθοποιός Antonio Banderas παραθέτοντας μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της το “I Say A Little Prayer”.

Ο ηθοποιός Hugh Jackman θυμήθηκε πως είχε κι εκείνος την τύχη να βρεθεί στην σκηνή με την τραγουδίστρια το 2005, κατά τη διάρκεια των Tony Awards. «Μια από τις καλύτερες εμπειρίες της καριέρας μου ήταν να τραγουδάω με την Aretha Franklin. Ήταν μια απόκοσμη εμπειρία για μένα, Μια από τις καλύτερες τραγουδίστριες όλων των εποχών» έγραψε.

Ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής της Sony Music και άνθρωπος που έχει να επιχαίρει πως «ανακάλυψε» ταλέντα όπως η Whitney Houston και ως ο μεγάλος άνδρας της μουσικής που υπέγραψε συμβόλαια με καλλιτέχνες όπως η Janis Joplin, ο Burce Springsteen, οι Aerosmith και οι Pink Floyd, δηλώνει συντετριμμένος. «Ήταν πραγματικά μοναδική. Υπήρξε κάτι παραπάνω από βασίλισσα της Soul. Ήταν ένας εθνικός θησαυρός που πρέπει να απολαμβάνει κάθε γενιά ανά τον κόσμο» σημείωσε και πρόσθεσε: «Πέρα όμως από την επαγγελματική μας σχέση, η Aretha ήταν φίλη μου. Η απώλεια είναι βαθιά και η καρδιά μου γεμάτη από θλίψη». 

 

Ο frontman των OASIS, Liam Gallagher αρκέστηκε σε ένα «RIP Aretha Franklin, τι φωνή».

Η εμβληματική Barbra Streisand ανάρτησε μια φωτογραφία από το 2012 όταν οι δυο τους τραγούδησαν μαζί. «Δύσκολο να συλλάβω έναν κόσμο χωρίς αυτήν. Όχι μόνο ήταν μια μοναδική, λαμπρή τραγουδίστρια, αλλά και η αφοσίωσή της στα δικαιώματα των πολιτών μας άφησε ένα μόνιμο αποτύπωμα στον κόσμο» έγραφε η πρωταγωνίστρια στο «Ένα αστείο κορίτσι».

Ο John Legend την αποχαιρέτισε ως βασίλισσα και πρόσθεσε: «Η μεγαλύτερη φωνή που γνώρισα ποτέ».

Ακόμη και ο CEO του τεχνολογικού κολοσσού, της Apple, o Tim Cook, είχε να πει κάτι για την τραγουδίστρια. «Θρηνούμε τον θάνατο της Aretha Franklin, βασίλισσας της soul. Η φωνή της θα εξακολουθεί να αποτελεί ψυχική ανάταση για εμάς, ανάταση που έδωσε στον κόσμο μέσα από τη μουσική της. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της, τους αγαπημένους της και τους θαυμαστές της. Πάρε το χέρι της Κύριε και οδήγησέ την σπίτι».

Ο Αμερικανός τραγουδιστής Tony Bennett, σχολίασε: «Υπήρξε διπλός ενθουσιασμός για εμένα να βρεθώ επί σκηνής με αφορμή τα 85α γενέθλιά μου και να έχω την βασίλισσα της soul και της καρδιάς, Aretha Franklin να τραγουδά μαζί μου. Θα λείψει από τον κόμσο».

 

Κεντρική φωοτγραφία: APimages