CELEBRITIES

Η Μυρτώ Αλικάκη είναι δεινή μαγείρισσα και μπορείς να δοκιμάσεις τις συνταγές της

ndp

Μπορεί να την ξέρεις περισσότερο για τις υποκριτικές της ικανότητες, ή για το στιλ της και το γεγονός ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, πάντα θα δείχνει ίδια, αλλά η Μυρτώ Αλικάκη έχει και ένα ακόμα μεγάλο ταλέντο στο βιογραφικό της, κι αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική. Ναι, η Μυρτώ Αλικάκη άνετα θα μπορούσε να χρηστεί Master Chef του Instagram και είμαι βέβαιη ότι αν δεν ήξερες ότι είναι ηθοποιός θα την ακολουθούσες ούτως ή άλλως για τις συνταγές της. Παράξενα υλικά αλλά και παραδοσιακά μαμαδίστικα φαγητά και ιδέες για το τι να κάνεις με τα leftovers της προηγούμενης ημέρας, είναι όλα εκεί. Και θα σου παρουσιάσω εδώ μερικά αγαπημένα μου.

Μπριζόλες χοιρινές με μέλι και μπαλσάμικο

«Μπριζόλες χοιρινες με μέλι και μπαλσαμικο συνοδευμενες από πατατες με γάλα και τυρί στον φούρνο ! Τις πατατες πρέπει να τις βράσετε πρώτα κομμένες σε ροδέλες και μετά τις βάζετε σ ένα πυρέξ και μετά από κάθε στρώση αλατοπιπερώνετε και ριχνετε λίγο τυρί . Στο τέλος περιχύνετε με γάλα και ριχνετε και τυρί από πάνω , τις ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν», γράφει η «σεφ» Μυρτώ.

Κις λορέν με μανιτάρια

«Εύκολη κις λορέν με έτοιμο φύλλο Κουρού, μανιτάρια. κρεμμύδια, μπέικον, τυρί κρέμα γάλακτος, αυγά! Ακολουθήστε τα βήματα», μας προτρέπει.

Μπριάμ

«Ένα εύκολο μπριάμ με πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθια, και κρεμμύδι. Όλα μαζί στη γάστρα, χυμός ντομάτας, λαδακι, ρίγανη, αλάτια, πιπέρια, τα ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι και χωρίς νερό στο φούρνο για μιάμιση ώρα! Τέλειο να το φάτε με γιαούρτι και κρίθινο παξιμάδι!», προτείνει η Μυρτώ Αλικάκη.

Τηγανιά στήθος κοτόπουλο

«Σε λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε σκόρδο, και ένα πράσο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Μετά από λίγο βάζουμε το στήθος κοτόπουλο στο τηγάνι, κομμένο σε μερίδες. Προσθέτουμε διάφορα μυρωδικά όπως ρίγανη, πιπέρι κόκκινο, αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, το σκεπάζουμε, και το αφήνουμε να ψηθεί Για λίγη ώρα. Νόστιμο», σημειώνει η ηθοποιός.

Κοτόπιτα με φύλλο κουρού

 

«Στρώνετε το φύλλο, βάζετε το βρασμένο κοτόπουλο σε κομματάκια, από πάνω τυρί τριμμένο μοτσαρελα, καραμελωμένα κρεμμύδια, barbecue sauce, λίγη κρέμα γάλακτος, και λίγο τυρί ακόμα! Κλείνετε το φύλλο και το ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου 40 λεπτά! Ελπίζω τα βιντεάκια να είναι κατατοπιστικά!», εξηγεί.

Μπρουσκέτες με κοτόπουλο

«Μας περίσσεψαν μανιτάρια α λα κρεμ και φιλέτο κοτόπουλο και λίγο τυράκι και ντοματίνια και να κάτι τέλειες μπρουσκέτες» λέει η Μυρτώ Αλικάκη.

Μακαρονάδα ελληνική

 

«Ελληνική μακαρονάδα με σπαγγέτι ολικής, σκόρδο, ντομάτα, ελαιόλαδο και φέτα!» παρουσιάζει το λαχταριστό πιάτο της.

Πλιγούρι με κολοκύθι και πράσο

«Ψιλοκόβετε ένα κρεμμύδι και λίγο σκόρδο και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις λίγο μαραθούν ρίχνετε μέσα τα κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και το πράσο κομμένο επίσης. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτετε ένα μικρό κουτάκι χυμό ντομάτας και λίγο πελτέ. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγη πάπρικα, και ό,τι άλλο μυρωδικό σας αρέσει. Μετά από περίπου 40 λεπτά ρίχνετε ένα φλιτζάνι πλιγούρι, και περίπου τρία φλιτζάνια ζεστό νερό. Το αφήνετε να σιγοβράσει. Μέχρι να δοκιμάσετε το πλιγούρι και να είναι μαλακο. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη!» σημειώνει η ηθοποιός που φέτος βλέπεις στο Τατουάζ του Alpha. Ίσως του χρόνου και με εκπομπή μαγειρικής.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency