CELEBRITIES

Πρίγκιπας William- Kate Middleton: Aυτό είναι το όνομα του μωρού τους

Associated Press

Ο πρίγκιπας William και η δούκισσα του Cambridge, Kate Middleton μόλις πριν τέσσερις μέρες έγιναν γονείς για τρίτη φορά. Το αγοράκι που απέκτησαν όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το παλάτι του Kensington μέσω του λογαριασμού του στο Twitter θα ονομαστεί Luis Arthur Charles.

Ο βενιαμίν των διαδόχων είναι ο πέμπτος κατά σειρά στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου σύμφωνα πάντα με το παλάτι. Τα ονόματα που επιλέχθηκαν να δωθούν στον μικρό πρίγκιπα έχουν -όπως ήταν αναμενόμενο- το καθένα τη δική του σημασία, η οποία είναι:

Louis: Το πρώτο όνομα του πριγκιπικού μωρού θα μπορούσε να είναι φόρος τιμής στον λόρδο Louis Mountbatten, με τον οποίο ο πρίγκιπας Κάρολος είχε πολύ στενές σχέσεις. Στη βασιλική οικογένεια ήταν γνωστός ως «θείος Dickie» και δολοφονήθηκε από τον IRA τον Αύγουστο του 1979, τρία χρόνια πριν τη γέννηση του William. Τέλος είναι η γαλλική και αγγλική εκδοχή του γερμανικού ονόματος Ludwig, που σημαίνει «γνωστός πολεμιστής ή γνωστός στη μάχη».

Arthur: Είναι το δεύτερο όνομα του πρίγκιπα William, οπότε έτσι θα έχει πιο ξεχωριστό δέσιμο με τον πατέρα του. Επίσης, είναι διάσημο παγκοσμίως λόγω του βασιλιά Αρθούρου, του θρυλικού Βρετανού ηγέτη. Ένας ακόμη διάσημος Βρετανός με αυτό το όνομα ήταν ο Arthur Wellesley, δούκας του Wellington, που νίκησε τον Ναπολέοντα στην μάχη του Βατερλό, τον Ιούνιο του 1815.

Charles: Το προφανές συμπέρασμα είναι πως προέρχεται από τον παππού του, πρίγκιπα Κάρολο, κάτι που θα μπορούσε να ισχύει καθώς το τρίτο όνομα της μικρής πριγκίπισσας Charlotte είναι Diana. Tέλος, πρόκειται για ένα όνομα με ιστορία στη βασιλική οικογένεια, αφού υπήρξαν δύο βασιλιάδες με το όνομα Charles.