BEAUTY RESET

Τα σαμπουάν που χρειάζεσαι για να ξεκιτρινίσει το ξανθό σου μετά το καλοκαίρι

Imaxtree Imaxtree

Μπορεί να μην έχω βάψει ποτέ τα μαλλιά μου (εδώ Vivianes), όμως ξέρω από πρώτο χέρι aka ξανθιές φίλες, ξαδέρφες, συναδέλφους και γνωστές, που βάφουν τα μαλλιά τους, πως το ξανθό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εντυπωσιακό ναι, σαγηνευτικό ναι, αλλά δύσκολο στην περιποίησή του.

 

Γιατί δεν είναι μόνο η αναζήτηση της «τέλειας» απόχρωσης ξανθού (που οκ, μετά από κάποια χρόνια την ξέρεις με τα μάτια κλειστά ή εμπιστεύεσαι τυφλά τον ίδιο κομμωτή). Είναι το μετά. Το πώς διατηρείς τα μαλλιά σου λαμπερά και το ξανθό σου ατόφιο, χωρίς να κιτρινίσει καθόλου, πόσο μάλλον τώρα που το καλοκαίρι τελείωσε, γύρισες από τις διακοπές σου και μία «εξωτερική επίθεση» από τον ήλιο, το θαλασσινό αλάτι, το χλώριο κλπ τα μαλλιά σου την έχουν δεχτεί.

Και κάπου εδώ, η beauty επιστήμη έρχεται να σε μυήσει- αν δεν το έχεις κάνει ήδη, δηλαδή, στα μωβ σαμπουάν aka silver shampoo aka σαμπουάν εμπλουτισμένα με μωβ χρωστικές, που εξουδετερώνουν τους ανεπιθύμητους κίτρινους και πορτοκαλί τόνους, ενισχύοντας άμεσα τη φωτεινότητα του χρώματος, ενώ παράλληλα καθαρίζουν τα μαλλιά.  Plus, αποκαθιστούν τη λάμψη, ενώ αφήνουν τα μαλλιά απαλά και αναζωογονημένα.

Με δύο λόγια, ένα μωβ σαμπουάν πρέπει να βρίσκεται στο μπάνιο κάθε ξανθιάς που δεν θέλει να κιτρινίσει – και να κρατήσει ζωντανό- το ξανθό της, που θέλει να καθυστερήσει ή απλά δεν βρίσκει διαθέσιμο ραντεβού στο κομμωτήριο μετά τις διακοπές. Όπως τονίζουν οι hair experts, καλό θα είναι να λούζεις με αυτό τα μαλλιά σου μια φορά την εβδομάδα- όχι κάθε μέρα, κάνοντας μασάζ για 1-3 λεπτά. Παρακάτω θα βρεις τα αγαπημένα μας μωβ σαμπουάν.

10-7a744d814d1afa551870f77c982b8617.jpg
ATTICADPS.GR

L’Oreal Paris Elvive Color-Vive Purple Shampoo

Η ειδική σύνθεση του Elvive Color Vive Purple Shampoo 200ml εμπεριέχει μωβ χρώμα που εξουδετερώνει τους ανεπιθύμητους κίτρινους και πορτοκαλί τόνους, ενώ παράλληλα καθαρίζει τα μαλλιά. Εμπλουτισμένη με αντηλιακά φίλτρα UV, προστατεύει το χρώμα.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Kerastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo
ARIANE.GR

Kerastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo

Εξουδετερώνει αμέσως τους πορτοκαλί & κίτρινους τόνους βάσης, χαρίζοντας άμεσα πιο φωτεινό ξανθό. Παράλληλα, προστατεύει από το οξειδωτικό στρες και τη ρύπανση, ενώ αποκαθιστά τη λάμψη και την απαλότητα στα μαλλιά. Εφάρμοσε σε βρεγμένα μαλλιά και άφησε να δράσει για 2-3 λεπτά. Στο τέλος, ξέβγαλε. Ακολούθησε τις συμβουλές του κομμωτή σου για στοχευμένη χρήση και χρόνο εφαρμογής.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Redken Color Extend Blondage Shampoo
ARIANE.GR

Redken Color Extend Blondage Shampoo

Tονώνει τα μαλλιά ενώ παράλληλα προσφέρει βαθιά ενδυνάμωση. Ιδανικό για ξανοιγμένα ή φυσικά ξανθά μαλλιά.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo
ZIZEL.GR

Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo

Με πλούσια σε μωβ χρωστικά φόρμουλα, ιδανική για την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων κίτρινων και πορτοκαλί τόνων προσφέρει προστασία χρώματος ανάμεσα στις υπηρεσίες βαφής. Καθαρίζει χωρίς να ξηραίνει τα μαλλιά και περιέχει ArganID ™ για αναδόμηση των μαλλιών από μέσα προς τα έξω. Ασφαλές για το χρώμα.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

5201641711071_01_1.jpg
GALERIEDEBEAUTE.GR

Lorvenn Chromacare System Silver Pure Shampoo

Bασισμένο σε εκχυλίσματα μύρτιλλου και ειδικές πρωτεΐνες που αναζωογονούν την τρίχα για προστασία χρώματος, φυσική λάμψη & υγιή όψη, εξουδετερώνει το ανεπιθύμητο κίτρινο, ενώ παράλληλα έχει απαλή σύνθεση και αντιοξειδωτική δράση.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Extra Tips- Προϊόντα που μπορείς να εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησης των ξανθών σου και κάνουν θαύματα :

-Έναν ορό- ιδανικό για τα βαμμένα, ξανθά μαλλιά σου, που μπορείς να τον εφαρμόσεις ενώ είναι βρεγμένα ή στεγνά, στα μήκη και τις άκρες, χωρίς να χρειάζεται να τον ξεβγάλεις.

Kerastase Blond Absolu Cicaplasme
ARIANE.GR

Kerastase Blond Absolu Cicaplasme

Πρόκειται για έναν επανορθωτικό θερμοπροστατευτικό ορό, ιδανικό για τα βαμμένα, ξανθά μαλλιά. Παρέχει ολοκληρωμένη και εντατική επανόρθωση, για πιο υγιή και δυνατά μαλλιά, ενώ δεν χρειάζεται να τον ξεβγάλεις. Χάρη στο Υαλουρονικό οξύ και το άνθος Εντελβάις, επανορθώνει αμέσως την τρίχα, χαρίζει ομοιομορφία στις ταλαιπωρημένες περιοχές για λιγότερο σπάσιμο. Προσφέρει θερμοπροστασία έως 230οC και προστατεύει ενάντια στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες & τις καταπονήσεις. Θωρακίζει τις άκρες των μαλλιών και προσφέρει ανάλαφρο φινίρισμα.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

-Μία «εξειδικευμένη» μάσκα μαλλιών που θα λατρέψουν τα ξανθά μαλλιά σου και μπορείς να χρησιμοποιείς μία φορά την εβδομάδα.

10-df78647455adc53dfd6e5c72765e6ca3.jpg
.ATTICADPS.GR

L’Oreal Paris Elvive Color Vive Purple Mask

Πρόκειται για μία μάσκα με μωβ χρωστικές για ξανθά μαλλιά, ανταύγειες & λευκά που εξουδετερώνει άμεσα κίτρινους και πορτοκαλί τόνους.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ