ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ

Πέφτουν οι βλεφαρίδες σου; Τι πρέπει να προσέξεις

Μακριές, καμπυλωτές, πυκνές και με όγκο. Αυτά που θα ήθελε κάθε γυναίκα για τις βλεφαρίδες της (και εμείς). Τι γίνεται, όμως, όταν η αραίωση χτυπά εκτός από τα μαλλιά και τις βλεφαρίδες μας; Και δεν μιλάμε για τις 1-5 βλεφαρίδες που χάνουμε φυσιολογικά κατά μέσο όρο σε καθημερινή βάση, αλλά για μεγαλύτερο ποσοστό απώλειας. Κι αν θέλεις να τις προστατέψεις ανεξάρτητα από τις αιτίες (π.χ ορμονολογικές διαταραχές, αλλεργίες,  έλλειψη βιταμινών, θυροειδής κλπ)  δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τους παρακάτω κανόνες, που θα ενισχύουν την ανάπτυξή τους.

 

– Μην υποτιμάς τη δύναμη των serum και γενικότερα των ελαίων που μπορεί να συμβάλλουν στη γρήγορη ανάπτυξή τους

Πες ναι σε πιο φυσικές φόρμουλες και συνταγές, που συμβάλλουν μακροπρόθεσμα στη γενικότερη ευεξία του δέρματος  και των μαλλιών σου. Το καστορέλαιο και το ελαιόλαδο είναι δύο φυσικά έλαια που ενυδατώνουν βαθιά και ενισχύουν την ανάπτυξη των βλεφαρίδων, βελτιώνοντας τη λάμψη και την ελαστικότητά τους.

– Βάλε στο παιχνίδι το ψαλιδάκι βλεφαρίδων

Είναι ο εύκολος τρόπος να κάνεις πιο γυριστές τις βλεφαρίδες σου, κάνοντας ένα διάλειμμα από το μάσκαρα. Το μεγαλύτερο λάθος που πρέπει να αποφύγεις; Να το χρησιμοποιήσεις αφού έχεις βάλει μάσκαρα, μιας και με αυτόν τον τρόπο καταστρέφεις τις βλεφαρίδες σου.

– Ο κανόνας που ΠΟΤΕ δεν πρέπει να ξεχνάς

Ντε-μα-κι-γιάζ. Προφανώς. Ιδιαίτερα αν βλέπεις τον τελευταίο καιρό τις βλεφαρίδες σου να πέφτουν συνεχώς. Το μάσκαρα τις κάνει πιο δύσκαμπτες και εύθραυστες, με αποτέλεσμα να πέφτουν πιο έντονα.