BEAUTY

Τι είναι το exposome και γιατί σου προσθέτει χρόνια

IMAXTREE

Είχε περάσει ποτέ από το μυαλό σου πως η γήρανση της επιδερμίδας σου δεν είναι μόνο θέμα της φυσικής εξέλιξης του χρόνου (#γερνάω μαμά), πόσο μάλλον ζήτημα γονιδιακό; Δηλαδή, πως μπορεί να δείχνεις μεγαλύτερη εξαιτίας κάποιων φαινομενικά «αθώων» συνηθειών που έχεις υιοθετήσει στην καθημερινότητά σου και αντί να αντικατοπτρίζουν την ηλικία σου σε κάνουν να δείχνεις ακόμη μεγαλύτερη;

Η τελευταία έρευνα της επιγενετικής, δείχνει ότι το “exposome” μας (δηλαδή, το αποτέλεσμα που προκύπτει από το άθροισμα του περιβάλλοντος και του τρόπου ζωής μας), αντιπροσωπεύει έως και 50% των ορατών σημείων γήρανσης του δέρματος. Οι παράγοντες που συνθέτουν το “exposome” μας, περιλαμβάνουν τη συμπεριφορά μας, το κλίμα, την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, τη ρύπανση, τον ύπνο, τη διατροφή και το άγχος. Μάλιστα, η έρευνα δείχνει ότι κάποιο χρόνιο, ανθυγιεινό “exposome” οδηγεί σε πρόωρες ρυτίδες, απώλεια ελαστικότητας και ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο του δέρματος. Κράτα σημειώσεις:

Κατά μέσο όρο, το κάπνισμα μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται 2 χρόνια μεγαλύτερο, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο κατά 6,5 χρόνια μεγαλύτερο, ο μη ποιοτικός ύπνος κατά 2,5 χρόνια μεγαλύτερο και η ανθυγιεινή διατροφή κατά 2 χρόνια μεγαλύτερο. Αντίθετα, ο υγιής τρόπος ζωής και το περιβάλλον αποτελούν σημαντικά στοιχεία προκειμένου το δέρμα να είναι υγιές.

Βάζοντας στο στόχαστρο όλα όσα το “exposome” μας στερεί, οι experts της Dermalogica  και το International Dermal Institute δημιούργησαν το Phyto-Nature Firming Serum, ένα πρωτοποριακό, διφασικό serum- ορό σύσφιγξης και ανόρθωσης, που μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και εμφανών ρυτίδων, μετά από μία μόνο εφαρμογή, κάνοντας την επιδερμίδα πιο φωτεινή. Αποτέλεσμα; Η επιδερμίδα δείχνει κατά 5 χρόνια νεότερη.

 

Στην ουσία, το serum τροφοδοτείται από βιομιμητικά πεπτίδια, αξιοποιώντας την έμφυτη δύναμη του δέρματος, ενώ παράλληλα  βασίζεται στη βοτανική φαρμακοποιία των πιο ισχυρών αντιοξειδωτικών παγκοσμίως, τα φυτά και την αρχαία σοφία των βοτάνων ( περιέχει το πολύτιμο φρούτο Κάμου Κάμου, εκχύλισμα Μαροκινού Κίστου, καφεϊκό οξύ από καρπό Πράσινου Καφέ Μαδαγασκάρης, ενισχύοντας τις δερματικές άμυνες έναντι στο “exposome”.

Για τους λόγους αυτούς, το προϊόν δεν έχει δοκιμασθεί σε ζώα, δεν περιέχει γλουτένη, είναι κατάλληλο για τους χορτοφάγους και δεν περιέχει τεχνητά αρώματα ή χρώματα.