BEAUTY

Στα ροζ οι στύλοι του Ολυμπίου Διός και η Πύλη του Αδριανού

Πριν λίγο καιρό από αυτή εδώ τη στήλη διάβαζες πως στο πλαίσιο της Εκστρατείας για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού, οι Estée Lauder Companies πραγματοποιούν σε όλο τον κόσμο το πρόγραμμα φωταγώγησης σημαντικών κτιρίων-οροσήμων σε ροζ χρώμα προκειμένου να γίνουν σύμβολα ελπίδας. Τα μνημεία της Αθήνας που φέτος επιλέχθηκαν να «ντυθούν» ροζ ήταν οι στύλοι του Ολυμπίου Διός και η Πύλη του Αδριανού και όπως καταλαβαίνεις, το Ladylike ήταν εκεί για να καταγράψει το γεγονός, στέλνοντας για μια ακόμη χρονιά το ηχηρό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης, που φέτος εστιάζει στην ανάγκη δράσης μέσα από ένα απλό, αλλά πολύ δυνατό μήνυμα: Ο καρκίνος του μαστού μας αφορά όλους. Ας βάλουμε ένα τέλος! It’s #TimeToEndBreastCancer.

Και φέτος, η Ελένη Μενεγάκη, Πρέσβειρα της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού των Estee Lauder Companies πάτησε το κουμπί που φωταγώγησε τα δύο μνημεία, υπό τους ήχους της μουσικής του Δημήτρη Κοντόπουλου, ενώ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σύντομο χαιρετισμό απηυθύναν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, και ο χειρουργός μαστού και Πρόεδρος της Ελληνικής Μαστολογικής Εταιρίας Ίαση Στήριξη «ΕΜΕΙΣ», κ. Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης.

Η φωταγώγηση των δύο μνημείων που αποτελεί και την κορύφωση των δράσεων στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης των Estee Lauder Companies, αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε το 1992 από την Evelyn Lauder και στόχο έχει να υπενθυμίσει με έναν δυναμικό και πρωτότυπο τρόπο την σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Αμέσως μετά την εκδήλωση φωταγώγησης, ακολούθησε φιλανθρωπικό δείπνο, με στόχο την ενίσχυση της Ελληνικής Μαστολογικής Εταιρίας ΙΑΣΗ, ΣΤΗΡΙΞΗ «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.».

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας, του επιχειρηματικού και επιστημονικού χώρου, αλλά και του χώρου των ΜΜΕ που με την ευαισθησία και την ενεργή συμμετοχή τους, συνέβαλαν για μια ακόμη χρονιά στο έργο της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. που εστιάζει στην προσφορά πλήρους ιατρικής περίθαλψης σε ανασφάλιστες και οικονομικά αδύναμες γυναίκες με καρκίνο μαστού.

 

H φετινή εκστρατεία ενημέρωσης των Estée Lauder Companies έχει θέσει ως στόχο την συγκέντρωση $8 εκατομμυρίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις που στόχο έχουν να εκπαιδεύσουν, να ενημερώσουν και να εμπνεύσουν. Στην Ελλάδα συγκεντρώνονται χρήματα μέσω φιλανθρωπικών δράσεων για την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση Στήριξη (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ), αλλά και μέσω του συλλεκτικού pink ribbon bracelet, σχεδιασμένο από τον Dukas, που διατίθεται στα σημεία πώλησης Estee Lauder, αλλά και σε επιλεγμένα φαρμακεία από το δίκτυο της Darphin. Ο καρκίνος του μαστού, μας αφορά όλους! Ας βάλουμε ένα τέλος! #TimeToEndBreastCancer.