ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα! Μία λέξη που προκαλεί πανικό ή απλά σου χαλάει τη διάθεση όταν εσύ σκέφτεσαι ωραίες και ξέγνοιαστες στιγμές στην παραλία, φορώντας φυσικά μόνο το αγαπημένο σου μπικίνι.

Από την Χριστίνα Θεοδωροπούλου

Ξέρεις ότι τώρα είναι λίγο αργά για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τον εχθρό αφού έπρεπε να το είχες σκεφτεί νωρίτερα. Τότε που μπροστά σε μία σοκολάτα δεν αντιστεκόσουν σκεπτόμενη ότι έχεις χρόνο μπροστά σου. Όμως ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα και βρίσκεσαι με το μαγιό στο χέρι. Τι κάνεις;

Αρχικά μην απελπίζεσαι. Δεν θα σου υποσχεθώ θαύματα, ούτε μαγικά μαντζούνια. Απλά θα σου πω να χαλαρώσεις και να ασχοληθείς λίγο με αυτό το ζήτημα, αν σε ενοχλεί τόσο πολύ.

Λογικά, από την ώρα που θα αντικρίσεις την κυτταρίτιδα θα ψάξεις τρόπους για να την εξαφανίσεις. DIY συνταγές, προϊόντα αδυνατίσματος, δίαιτα και γυμναστική είναι τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό.

 

Δεν μπορείς όμως να κάνεις πολλά, οπότε καλύτερα ενημερώσου για το τι είναι σωστό και τι λάθος σχετικά με την κυτταρίτιδα και την αντιμετώπισή της. Ξεκίνα από τώρα:

Η κυτταρίτιδα είναι συσσωρευμένο λίπος και ουδεμία σχέση έχει με το βάρος. Πόσες φορές έχετε δει μία αδύνατη σιλουέτα να έχει κυτταρίτιδα; Φυσικά η κακή διατροφή χειροτερεύει το πρόβλημα. Εννοείται ότι αν παίρνεις βάρος θα αυξάνεται και η κυτταρίτιδα δεδομένου ότι θα τρως και περισσότερο λιπαρά φαγητά.

γυμναστική αποτελεί δραστικό όπλο κατά της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης. Καίει τα λίπη και βοηθάει στην ευεξία του σώματος επομένως λειτουργεί θετικά στην μείωσή της.

-Ο καφές και οι τοξίνες που έχει η κακή διατροφή δεν είναι οι βασικές αιτίες που προκαλούν την κυτταρίτιδα. Η καθιστική ζωή, η έλλειψη άσκησης και το κάπνισμα λειτουργούν αρνητικά.

-Το μασάζ βοηθά αρκετά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Με τις κατάλληλες κινήσεις μπορείς να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος και να συμβάλλεις σε μεγάλο βαθμό στην εξαφάνισή της.

-Τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι χρήσιμα αλλά όχι θαυματουργά. Εννοείται ότι από μόνα τους δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αλλά είναι ικανά να βελτιώσουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού αν τα χρησιμοποιείς καθημερινά και κάνεις μασάζ κατά την εφαρμογή τους. Θυμήσου ότι αν τα βάζεις μόνο όταν το θυμάσαι τότε είναι απλά μία κρέμα χωρίς καμία δράση.

-Η κυτταρίτιδα δεν έχει ηλικία. Έχει σχέση άμεση με τον οργανισμό και τις λιπο-αποθήκες του που διαφέρουν από σώμα σε σώμα.

Το νερό δεν εξαφανίζει την κυτταρίτιδα. Απλά δεν την εντείνει το πρόβλημα.

Τι πρέπει να κάνεις τώρα; Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις εξαντλητική δίαιτα. Απλά, πρόσεξε λίγο τη διατροφή σου, συμπεριλαμβάνοντας κυρίως αντιοξειδωτικές τροφές, πλούσιες σε βιταμίνες A,C και E, ξεκίνα να βάζεις κίνηση στην καθημερινότητά σου και μπορείς να βελτιώσεις την όψη των γλουτών σου με ένα εξειδικευμένο προϊόν, το οποίο θα χρησιμοποιείς μεθοδικά και χωρίς διακοπές. Μέχρι τις αυγουστιάτικες διακοπές, αν μπορείς να κρατηθείς μακριά από πειρασμούς και να μπεις σε ένα μίνι πρόγραμμα, ίσως δεις το μπικίνι σου με καλύτερο μάτι.