ΑΦΕΛΕΙΕΣ

Αφέλειες στα σγουρά μαλλιά: 10 hair icons που θα σε πείσουν να πεις το “ναι”

Τα σγουρά μαλλιά τα τελευταία χρόνια έχουν την τιμητική τους. Θέλεις η κυριαρχία του «natural» στοιχείου στον κόσμο της ομορφιάς; H επιστροφή στα 90s; Ή η τάση της διαφορετικότητας - aka individuality- που βοηθά κάθε γυναίκα να διατηρεί την προσωπικότητά της μέσα από το look της, δημιουργώντας η ίδια τάσεις; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, τα ισιωτικά έμειναν για λίγο στον πάγ(κ)ο. Από την άλλη πλευρά, οι αφέλειες είναι ένα iconic κούρεμα που κάνει εδώ και αιώνες (κάποιοι υποστηρίζουν ήδη από τον 8o αιώνα) διεθνή καριέρα. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει σε αυτήν την περίπτωση είναι ένα: μπορεί μια σγουρομάλλα να κόψει αφέλειες και να δείχνουν κολακευτικές; Πώς μπορούν να σεταριστούν τα 2 hair trends; Γιατί όλες έχουμε λατρέψει τις αφέλειες σε ίσια μαλλιά, βλέπε τα French Girls όπως η Francoise Hardy ή Jeanne Damas, αλλά σε σγουρά μαλλιά;

Εμείς, βρήκαμε 10 αγαπημένες μας σγουρομάλλες με αφέλειες προς έμπνευση. Ok, η Natasha Lyonne από το Russian Doll του Netflix είναι η πιο αγαπημένη μας και η αφορμή να γραφτούν αυτές οι γραμμές -για να μην κρυβόμαστε.

Zendaya

Είναι ένα από τα αγαπημένα μας beauty icons και από τα κορίτσια που λατρεύουν να πειραματίζονται με το look τους και τα μαλλιά τους ειδικότερα. Βέβαια, το φυσικό σγουρό της hairlook είναι αυτό που έχουμε ξεχωρίσει.

Natasha Lyonne

Η «Νάντια» είναι παγιδευμένη σε μια λούπα, ξαναζώντας κάθε φορά εκείνη τη νύχτα, την πρώτη μέρα που πέθανε. Κυνική, αστεία, απροσπέλαστη, με τραυματικό παρελθόν αλλά αξεπέραστα κόκκινο-χάλκινα σγουρά μαλλιά με αφέλειες.

Rihanna

Με τη RiRi δε θα είμαστε ποτέ αντικειμενικές, η αλήθεια είναι. Έχει τέλεια φυσικά σγουρά μαλλιά και έχει πειραματιστεί με πολλά κουρέματα. Οι αφέλειες ήταν σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μας. Εδώ πιασμένες σε ένα pineapple κότσο.

Sandra Oh

Στα φετινά Critics’ Choice Awards η πρωταγωνίστρια του «Killing Eve»  έκανε το ντεμπούτο της με αφέλειες δια χειρός του celebrity hairstylist Ted Gibson και πολύ μας άρεσε το νέο της hairlook.

Annalynne McCord

Έχεις ξανθά σγουρά μαλλιά και δε θέλεις τις κλασικές βαθιές αφέλειες; Η ηθοποιός σου δίνει μία τέλεια ιδέα για το hairlook σου.

Alanna Arrington

Ήταν ένα από τα αγγελάκια της Victoria’s Secret που ξεχωρίσαμε γιατί περπάτησε στην πασαρέλα με τα φυσικά σγουρά μαλλιά του, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή στο fashion show του οίκου.

Halle Berry

Μπορεί να μην έχει τόσο φυσικά σγουρά μαλλιά, αλλά δε γινόταν να μην ξεχωρίσουμε αυτή την εμφάνισή της από τα προπέρσινα Oscars.

Yara Shahidi

Είναι από τα πιο δροσερά και cool κορίτσια του Hollywood που δε διστάζει να πειραματίζεται με πολλά και διαφορετικά χτενίσματα που αναδεικνύουν όμως, σε κάθε περίπτωση, τα σγουρά μαλλιά της.

Solange Knowles

Ποιος είπε ότι οι αφέλειες δεν ταιριάζουν στα afro μαλλιά;

Mica Arganaraz

Την έχουμε αγαπήσει μέσα από τις καμπάνιες της Zara, το ίδιο και τα μαλλιά της.

 

ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάς πως πηγή έμπνευσης είσαι εσύ και τα μαλλιά σου είναι αυτά που τονίζουν την προσωπικότητά σου. Go on girl!