MAKEUP

Αυτό είναι το απόλυτο earthy smokey eye makeup για το καλοκαίρι

Αν και λατρεύω τα καλλυντικά και είμαι μανιακή με ότι έχει να κάνει με το μακιγιάζ δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη με το eye makeup. Φυσικά είμαι ανοιχτή σε δοκιμές από makeup artist και βρίσκομαι σε μία συνεχή αναζήτηση του σωστού μακιγιάζ για τα δικά μου μάτια.

Πρόσφατα όμως έπεσα στα χέρια της makeup artist Έλενας Χατζηνικολίδου και μπορώ να πω με σιγουριά ότι βρήκα το ιδανικό μακιγιάζ για τα μάτια μου και πιθανότατα και για τα δικά σου. Και το χαρακτηρίζω ως ιδανικό γιατί δίνει ένταση στο βλέμμα, είναι εύκολο να το κάνεις μόνη σου και προσαρμόζεται πολύ εύκολα για να σε συνοδεύσει στο γραφείο ή ακόμα και σε ένα επίσημο κάλεσμα.

 

Χρησιμοποιώντας μία καλή βάση και γήινες αποχρώσεις, η Έλενα μου έκανε ένα μακιγιάζ στα μάτια ενώ ταυτόχρονα μου εξηγούσε τις κινήσεις της και το λόγο που βάζει το κάθε προϊόν.

Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε κι αφού μου είπε ότι είναι πολύ εύκολο να το κάνω μόνη μου το δοκίμασα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν πίστευα ότι είμαι ικανή να κάνω κάτι αντίστοιχο στον εαυτό μου γιατί όταν αφήνεσαι στα χέρια του ειδικού όλα φαίνονται εύκολα κι απλά.

A photo posted by Ladylikegr (@ladylike.gr) on

 

Η πραγματικότητα όμως με διέψευσε και ακολουθώντας step by step τα tips της Έλενας πέτυχα το πολυπόθητο earthy smokey eye και φυσικά θα το μοιραστώ μαζί σας.

Βήμα 1ο

Αφού έχεις ενυδατώσει την επιδερμίδα σου κι έχεις περάσει τη βάση, αλώνεις απαλά ένα κρεμώδες concealer. Στα δικά μου μάτια (με τάση για μαύρους κύκλους) χρειάζεται πρώτα μία στρώση από ένα peachy concealer και μετά άλλη μία με το κατάλληλο χρώμα. Αυτή η σειρά βοηθά στο να διορθωθεί το χρώμα κάτω από τα μάτια και να φαίνονται τα μάτια λαμπερά και ξεκούραστα.

Βήμα 2ο

Με ένα μαλακό μολύβι ματιών κάνε μία γραμμή σαν αυτή που θα κάνατε με το eyeliner. Μην αγχωθείς αν δεν είναι ίσια αφού δεν έχει καμία σημασία στο τελικό αποτέλεσμα.

Βήμα 3ο

Με ένα πινέλο πάρε μία ποσότητα από μία σκούρα καφέ σκιά και πέρνα τη σε όλο το κινητό βλέφαρο, σβήνοντας απαλά τη γραμμή από το μολύβι. Έπειτα με κυκλικές κινήσεις άπλωσε μία ανοιχτή μπεζ shimmering σκιά στο σημείο που είναι το κόκαλο πάνω από το βλέφαρο.

Βήμα 4ο

Με ένα μικρό πινέλο άπλωσε τη σκούρα σκιά σε όλο το μήκος του κάτω βλεφάρου. Αν θες πιο έντονο αποτέλεσμα τότε πριν τη σκιά βάλε και λίγο από το μαλακό μολύβι.

Βήμα 5ο

Βάλε μία γερή ποσότητα από το αγαπημένο σου mascara, προσέχοντας να ξεκινάς από τις ρίζες των βλεφαρίδων.

Για το μακιγιάζ χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα Inglot. (AMC Cream Conceal & Cream Concealer, Eye Shadow DS Sqaure 608 & Matte Square 329, Kohl Pencil 03. Στα χείλη η Έλενα μου έβαλε ένα lipstick σε φυσική απόχρωση (222) ταμποναριστά).

My tip: Όταν το δοκίμασα ήθελα να κάνω το μακιγιάζ λίγο πιο λαμπερό γι’ αυτό πρόσθεσα στο κέντρο του κινητού βλεφάρου λίγη ποσότητα από ένα pigment σε παρόμοιες αποχρώσεις. Δοκίμασέ το!