ΠΡΟΣΩΠΟ

Μία Kat Von D ανάμεσά μας

Η Kat Von D είναι σαφώς μία ιδιαίτερη περσόνα που σου τραβά την προσοχή. Είναι μία πολύπλευρη προσωπικότητα με πολλά ταλέντα, αλλά το βασική της επαγγελματική ιδιότητα είναι tattoo artist. Ωστόσο, η διαφορετικότητα και η έντονη προσωπικότητά της την έκαναν πολύ γρήγορα διάσημη και η ίδια έχει περάσει από πολλά επαγγελματικά πόστα, όπως η δημιουργία συλλογής ρούχων ή η συμμετοχή σε reality show στην τηλεόραση. Το τελευταίο της εγχείρημα όμως είναι κάτι που μάλλον σε αφορά και θα σου κεντρίσει σίγουρα το ενδιαφέρον.

Τελευταία της επαγγελματική κίνηση είναι η συνεργασία της με τα Sephora και πλέον έχεις στη διάθεσή σου μία πολύ ιδιαίτερη συλλογή μακιγιάζ. Όπως η Kat Von D, έτσι και η φιλοσοφία του makeup brand έχει έντονα στοιχεία. Χαρακτηριστικά είναι τα μικροσκοπικά αστεράκια που η ίδια έχει ως τατουάζ στην αριστερή πλευρά του προσώπου της και τονίζει το ένα από αυτά, δημιουργώντας trend.

 

Μπορεί όλο αυτό να σου φαίνεται υπερβολικό γιατί εσύ θες να πας το πρωί στο γραφείο σου κι όχι να συμμετέχεις σε reality show, αλλά θα σου ζητήσω να κάνεις λίγη υπομονή και θα σε πείσω για το αντίθετο. Κι επειδή, ξέρω πολύ καλά ότι μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, πήγα με την συνάδελφο Μάριον (έχει φούξια μαλλιά και είναι το κορίτσι του eyeliner στο ladylike) στο Kat Von D corner στα Sephora στο The Mall και με τη βοήθεια της Μαρίας δοκίμασε τα 3 makeup looks που προτείνει η ίδια.

 Φυσικά όσο ήμασταν εκεί, η Μάριον, η Έφη κι εγώ βγάζαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες για το backstage. Εννοείται ότι η Έφη δεν μπόρεσε να αντισταθεί και δοκίμασε τα Everlasting Liquid lipsticks κι ότι εγώ γέμισα με highlighter το πρόσωπό μου.

Πρώτα όμως θέλω να σου μιλήσω λίγο για τα προϊόντα και τη φιλοσοφία τους. Τα 3 βασικά στοιχεία της συλλογής του μακιγιάζ είναι η υψηλή κάλυψη, το έντονο χρώμα και η μεγάλη διάρκεια. Με βάση αυτά τα 3 χαρακτηριστικά, η Kat Von D δημιούργησε όλα τα προϊόντα, τα οποία αξίζει να αναφέρω ότι είναι vegan. Πάμε να δούμε την Μάριον να μεταμορφώνεται σε ένα Kat Von D girl, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μιλάμε για ενα υπερβολικό ή artsy αποτέλεσμα. Με καθένα από τα 3 makeup looks μπορεί να έρθει το πρωί στο γραφείο, να πάει για καφέ ή σινεμά αλλά  και να βγει το βράδυ.

Δες τα προσεκτικά γιατί στο τέλος θα ψηφίσεις το αγαπημένο σου makeup look από τα 3 που δοκίμασε η Μάριον και αν είσαι η τυχερή θα πάμε μαζί στο corner της στο The Mall και θα κάνεις το αγαπημένο σου μακιγιάζ.

Makeup look #1

 

Θα ξεκινήσω με το makeup look που θα μπορούσα άνετα να δω τη Μάριον να έρχεται στο γραφείο. Μπορεί να έχει eyeliner, αλλά ποιος είπε ότι δεν πρέπει να το φοράμε το πρωί; Αντίθετα, αν γίνει με τον σωστό τρόπο, τότε είναι η πιο σωστή επιλογή.

 

Για όλα τα makeup looks, μία καλή βάση είναι απαραίτητη. Έτσι το μακιγιάζ ξεκίνησε με το Lock-It foundation και για ένα φωτεινό βλέμμα χρησιμοποιήθηκε το αντίστοιχο concealer. Τα κοψίματα στο πρόσωπο έγιναν με την μοναδική Shade + Light Face Contour Refillable Palette, η οποία πραγματικά θα σε βοηθήσει να έχεις το αποτέλεσμα που θες, έντονο ή πιο φυσικό, λόγω των πολλών αποχρώσεων που έχει και μπορείς να συνδυάσεις.

 

Στη συνέχεια, η Μαρία στράφηκε στα μάτια. Άπλωσε την Metal Crush Eyeshadow στην απόχρωση metallic pearl και ξεκίνησε να κάνει τη γραμμή του eyeliner με το μαύρο Tattoo Liner, το οποίο αφήνει έντονο χρώμα και δεν χρειάζεται να επιμείνεις πολύ. Επιπλέον, σημείωσε ότι η εφαρμογή είναι πολύ εύκολη και μπορείς να πετύχεις από μία λεπτή έως και πιο παχιά γραμμή, ανάλογα το στιλ σου.

 

Πριν προχωρήσει στα χείλη, έβαλε σε όλο το πρόσωπο την Lock-It Powder για να κλειδώσει το αποτέλεσμα αλλά και να απομακρύνει τυχόν σημάδια λιπαρότητας.

Σε αυτό το look τα χείλη είναι έντονα τόσο ώστε να μπορείς άνετα να τα υποστηρίξεις με το look σου από το πρωί ως το βράδυ. Στη Μάριον ταίριαξε πολύ ωραία το Everlasting Liquid Lipstick, Lolita, μία σκούρα καφέ απόχρωση με τόνους του ροζ.

Makeup look #2

 

Εδώ, η βάση μένει η ίδια και το eyeliner φεύγει, δίνοντας τη θέση του σε ένα smudged smokey eye makeup. H Shade + Light Glimmer Eye Contour Palette έχει πραγματικά ότι χρειάζεσαι για να πετύχεις τη δική σου εκδοχή. Πρόκειται για ένα eye makeup που πραγματικά μπορείς να κάνεις όποιο κι αν είναι το στιλ σου. Αν οι σκούρες αποχρώσεις σου φαίνονται υπερβολικές για το καθημερινό σου μακιγιάζ, δοκίμασε τις πιο γήινες που έχει η παλέτα.

 

Στη Μάριον βλέπεις τις πιο σκούρες αποχρώσεις με έντονη την παρουσία του μαύρου. Την ένταση όμως, εξισορρόπησαν τα χείλη που είχαν μία πιο ”ήσυχη” απόχρωση του καφέ.

 

Το Lolita II Μ από τα  Everlasting Liquid Lipstick που αφήνει στα χείλη ένα γλυκό nude χρώμα που μοιάζει με αυτό της terracotta. Να σημειώσω, ότι τόσο στο πρώτο μακιγιάζ, όσο και σε αυτό, χρησιμοποιήθηκε το Everlasting Lip Liner στην απόχρωση Lolita. Έτσι το αποτέλεσμα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και θα είναι πιο σταθερό.

Makeup look #3

 

Αυτό είναι το μακιγιάζ που κάνει focus στα χείλη. Συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της Kat Von D, ενώ ταυτόχρονα έχει και μία κλασσική εσάνς που δεν μπορεί καμία να του αντισταθεί, ανεξάρτητα από το προσωπικό στιλ. Αυτό το makeup look είναι ουσιαστικά μία πιο glam εκδοχή του πρώτου με τα χείλη να είναι το επίκεντρο.

 

Το κλασσικό κόκκινο είναι χαρακτηριστικό του makeup look που φαίνεται ότι στηρίζει η ίδια η Kat Von D, αφού το επιλέγει και το δικό της μακιγιάζ. Για να έχει bold αποτέλεσμα κι εσύ, όπως αυτό που βλέπεις στη Μάριον, πέρασε σε όλα τα χείλη το Everlasting Lip Liner, Χ και στη συνέχει άπλωσε το Underage Red από τα Everlasting Liquid Lipsticks.

 

Plus: Τα tiny stars προς τιμήν της Kat Von D και των εξαιρετικών προϊόντων που προφανώς δεν είναι απαραίτητα, αλλά όχι κι απαγορευτικά.

Extra tip: Η Alchemist Holographic Palette είναι χρήσιμη σε όλα τα makeup looks. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι χρειάστηκαν 7 χρόνια για να την ολοκληρώσει η Kat Von D. Στη Μάριον χρησιμοποιήθηκε στα ζυγωματικά, αλλά και στην εσωτερική γωνία των ματιών για περισσότερο φως. Όπως όμως, μου μαρτύρησε η Μαρία, μπορείς να αλλάξεις το χρώμα του eyeliner ανάλογα με την απόχρωση που θα επιλέξεις ή να δώσεις και άλλη χρωματική διάσταση στα χείλη σου, βάζοντάς ταμποναριστά πάνω από το χρώμα που έχεις διαλέξει.

 

Νικήτρια του διαγωνισμού είναι η Στέλλα Παπαδάκη. Συγχαρητήρια!

 

Φωτογραφίες: Σπύρος Στεργίου