ΠΡΟΣΩΠΟ

7 μάσκες ομορφιάς: Φτιάξτε τες μόνη σου

Έχεις επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές και νιώθεις το δέρμα σου κουρασμένο και αφυδατωμένο. Μία μάσκα ομορφιάς και γρήγορα. Δε θα ξοδευτείς. Μόνη σου θα την φτιάξεις και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.

Ενυδατική με αβοκάντο

 

Υλικά

Μισό ώριμο αβοκάντο

1 κουταλάκι γιαούρτι

1 κουταλάκι μέλι

Ιδανικό για την ενυδάτωση του προσώπου μετά από μία κουραστική ημέρα. Λιώνετε το αβοκάντο με ένα πιρούνι εν’ω αναμειγνύεται το γιαούρτι και το μέλι για να γίνουν μία πάστα. Απλώνετε στο πρόσωπο και την αφήνετε για 10-15 λεπτά. Για πιο εντατική δράση μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα ένα κουταλάκι λάδι.

Κατά της ακμής και της λιπαρότητας με αυγό

 

Υλικά

1 ασπράδι αυγού

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκαλιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη

Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό αυτό που χρειάζεστε είναι να κλείσετε τους ανοιχτούς πόρους με μία μάσκα που θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και εφαρμόζετε στο πρόσωπο για 10 λεπτά. Καλό θα ήταν να φορέσετε ένα παλιό σας Tshirt γιατί ο κουρκουμάς μπορεί να λερώσει τα ρούχα σας.

Μάσκα χαλάρωσης με μέλι

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 φέτα φρέσκο λεμόνι

Θέλετε να χαλαρώσετε και να νιώσετε το δέρμα σας απαλό και καθαρό; Μάσκα με μέλι, λεμόνι και κανέλα για ελαφριά απολέπιση και μείωση των μαύρων στιγμάτων. Κάνετε απαλό μασάζ για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε με κρύο νερό.

Μάσκα απολέπισης με καστανή ζάχαρη

 

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

Η καστανή ζάχαρη βοηθά στην αποβολή του νεκρού δέρματος ενώ το λάδι καρύδας ενυδατώνει. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Εφαρμόστε στο πρόσωπο με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήστε τη μάσκα να ενεργήσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

Μείωση της ερυθρότητας με βρώμη

 

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας βρώμη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1/2 μπανάνα

Η βρώμη είναι ένα φυσικό, απαλό απολεπιστικό, αλλά είναι επίσης γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Ιδανική για μία θεραπεία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και την πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Το μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που ανακουφίζουν το ερεθισμένο δέρμα.

Καταπολέμηση των κηλίδων με γάλα

 

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας μοσχοκάρυδο

2 κουταλάκια του γλυκού γάλα

Κατάλληλη για δέρματα επιρρεπή στην ακμή. Το μέλι σκοτώνει φυσικά τα βακτηρίδια και βοηθά στην πρόληψη μελλοντικών. Το μοσχοκάρυδο δρα ως μια ήπια απολέπιση, ιδανική για το ευαίσθητο δέρμα. Αφήστε τη μάσκα για 10-15 λεπτά στο πρόσωπό σας, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και στη συνέχεια βάλτε την ενυδατική σας κρέμα.

Μάσκα κατά της γήρανσης με σοκολάτα

 

Υλικά

1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη

3 κουταλιές της σούπας βρώμη

4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

1/4 φλιτζάνι μέλι

Η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης αλλά και στην παραγωγή του κολλαγόνου. Απλώστε μία λεπτή στρώση στο πρόσωπό σας, αφήστε για 10 λεπτά και ξεπλύνετε απαλά.