BEAUTY TIPS

4 λάθη που κάνεις στην εφαρμογή του mascara

Είναι βασικό εργαλείο για το μακιγιάζ σου γενικότερα και για το βλέμμα σου ειδικότερα. Ένα πέρασμα από το αγαπημένο σου mascara τονίζει τα μάτια σου και αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεσή σου. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή στην επιλογή για να βρεις το κατάλληλο αλλά και στην εφαρμογή για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό έχω σημειώσει τα πιο συχνά λάθη που κάνεις όσον αφορά στο mascara και την εφαρμογή του. Την επόμενη φορά που θα βάψεις τα μάτια σου, σκέψου αυτά τα tips και θα δεις το βλέμμα σου να είναι λίγο πιο εντυπωσιακό.

1. Λογικά θα χρησιμοποιείς ένα mascara. Έχεις σκεφτεί όμως ότι οι βλεφαρίδες σου μπορεί να έχουν ανάγκη περισσότερα πράγματα από αυτά που μπορεί να προσφέρει αυτό που ήδη έχεις; Εννοείται ότι δεν γίνεται να χρησιμοποιείς πολλά διαφορετικά προϊόντα, αλλά σίγουρα μπορείς να συνδυάσεις ένα mascara για μήκος και ένα για όγκο, αν αυτά είναι που χρειάζονται οι βλεφαρίδες σου.

2. Συχνά το νεσεσέρ σου μπορεί να έχει προϊόντα που δεν χρειάζεσαι πια ή δεν χρησιμοποιείς. Και είναι πολύ πιθανό να βρεις ανάμεσα στα καλλυντικά σου περισσότερα από ένα mascara. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να τα χρησιμοποιείς όλα μαζί και αναγκαστικά κάποια θα μένουν ανεκμετάλλευτα. Συγκεκριμένα το mascara, αν μείνει ανοιχτό για πολύ καιρό θα ξεραθεί, επομένως αν το χρησιμοποιήσεις δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

 

3. Ένα ακόμα λάθος που γίνεται συχνά στην εφαρμογή του mascara είναι ότι αφήνεις παραπονεμένες τις βλεφαρίδες σου από τη μία μεριά. Για καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει πρώτα να περάσεις το βουρτσάκι από πάνω και μετά από κάτω με φορά που ξεκινάει από τη ρίζα. Επίσης, μία στρώση ποτέ δεν είναι αρκετή εκτός κι αν είσαι τόσο προικισμένη από τη φύση. Αφού περάσεις μία στρώση, περίμενε λίγο να στεγνώσει και κάνε ακόμα ένα πέρασμα για ακόμα πιο έντονο αποτέλεσμα.

4. Τέλος, το πιο συχνό λάθος που κάνουμε όλες -ακόμα κι από συνήθεια- είναι ότι βάζουμε και βγάζουμε το βουρτσάκι στο μπουκάλι συνέχεια. Αυτό προφανώς δεν προσφέρει κάτι, απλά γεμίζει το μπουκάλι με αέρα και το προϊόν ξεραίνεται πιο γρήγορα.