LIPSTICK

Τα κορίτσια του Ladylike βρήκαν το δικό τους κόκκινο κραγιόν

Διάσημο όπλο γοητείας του γυναικείου φύλου για αιώνες, το κραγιόν είναι ίσως το πρώτο προϊόν μακιγιάζ που εμφανίστηκε στην ιστορία και έχει ρίζες και αναφορές σε σε αρχαίους πολιτισμούς. Για κάποιες γυναίκες είναι φετίχ, ειδικά στην πιο δημοφιλή κόκκινη απόχρωσή του ενώ υπάρχουν κι αυτές που ψάχνουν ακόμα να βρουν την ιδανική απόχρωσή του. Όπως κι αν έχει όμως, το κόκκινο κραγιόν είναι βασικό εργαλείο ομορφιάς κι απαραίτητο σε κάθε γυναικείο νεσεσέρ.

Στις αρχές του 20ού αιώνα η Maurice Levy δημιούργησε το πρώτο κραγιόν σε μεταλλικό κύλινδρο και το γυναικείο κοινό το καλοδέχτηκε. Το 1930, η Max Factor λανσάρει το πρώτο lip gloss, ενώ 20 χρόνια μετά ο χημικός Bishop βρίσκει τον τρόπο να δώσει διάρκεια στο κραγιόν.

H Merilyn Monroe και η Elizabeth Taylor φορούν το κόκκινο κραγιόν και απελευθερώνουν τις γυναίκες από τυχόν ταμπού που είχαν για το χρώμα. Σήμερα, τα βαμμένα χείλη παραμένουν αγαπημένη γυναικεία συνήθεια.

 

Κι αν ανήκεις ακόμα σε αυτό το μικρό ποσοστό των γυναικών που πιστεύουν ότι το κόκκινο κραγιόν δεν του ταιριάζει (όπως η συνάδελφος Μαριλέλλα) θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι μάλλον δεν έχεις βρει την ιδανική απόχρωση. Εμείς τα κορίτσια του Ladylike, με τη φιλική συμμετοχή της Ιωσηφίνας από το διπλανό Οneman δοκιμάσαμε και βρήκαμε τη δική μας κόκκινη απόχρωση.

Δήμητρα

 

Για τη Δήμητρα το Portofino Red Creme Smooth Lip Colour της Laura Mercier είναι το ιδανικό κόκκινο. Ταιριάζει με τον χρωματικό τόνο του δέρματος αλλά και την απόχρωση των μαλλιών της.

Ιωσηφίνα

Το Matte Liquid lipcolour της MAC στην βαθιά κόκκινη απόχρωση Dance with Me είναι η απόλυτη κόκκινη απόχρωση για την Ιωσηφίνα. Αναδεικνύει το όμορφο χαμόγελό της και κάνει φοβερή αντίθεση με τα μάτια της.

Δέσποινα

 

Η Δέσποινα έχει σκούρα μαλλιά και λευκό δέρμα. Ένας άψογος καμβά για το κόκκινο κραγιόν. Το Mandarin Be Legendary lipstick της Smashbox δείχνει υπέροχο αφού κάνει φοβερή αντίθεση με το μαύρο των μαλλιών της αλλά και με την απόχρωση της επιδερμίδας της.

 

Μάριον

 

Για την Μάριον έπρεπε να βρούμε μία κόκκινη απόχρωση που να ταιριάζει με το ήδη εντυπωσιακό χρώμα των μαλλιών της. Μετά από ψάξιμο, καταλήξαμε στο Clinique Pop Matte Lip Colour + Primer Icon Pop, το οποίο περιέχει και λίγο καφέ για να έρχεται σε ισορροπία με τη φούξια απόχρωση που έχει στα μαλλιά και μάλλον το πετύχαμε, δεν νομίζεις;

 

Μαριλέλλα

Η Μαριλλέλα ήταν μία δύσκολη περίπτωση καθώς δεν είχε φορέσει ποτέ κόκκινο κραγιόν. Επομένως, έπρεπε αρχικά να την πείσω ότι υπάρχει η ιδανική απόχρωση και απλά δεν την έχει βρει ακόμα. Μόλις δοκίμασε το Dolce&Gabbana Classic Cream Lipstick στην απόχρωση Black Magic (630), νομίζω ότι άλλαξε γνώμη για το κόκκινο κραγιόν, αφού το έχει πια μέσα στο νεσεσέρ της.

 

Νάνσυ

Η Νάνσυ αγαπάει τα κραγιόν γι’ αυτό και δοκιμάζει συνέχεια καινούριες αποχρώσεις. Δεν είχε βρει όμως ένα αγαπημένο κόκκινο, μέχρι που μαζί ανακαλύψαμε το iconic Le Rouge από τα YSL Rouge Pur Couture και το λάτρεψε, όχι μόνο για το υπέροχο χρώμα του αλλά και για την εφαρμογή και τη διάρκειά του.

 

Χριστίνα

 

Τέλος, εγώ που έχω εμμονή με κραγιόν γενικότερα και τα κόκκινα ειδικότερα ήθελα απεγνωσμένα να δοκιμάσω τα νέα Vinyl Lip Color της Estée Lauder. Διάλεξα το πιο έντονο κόκκινο, το Burn και ενθουσιάστηκα με το πόσο λαμπερό αλλά και σταθερό είναι.

Υπάρχει καμία που να πιστεύει ακόμα ότι δεν της ταιριάζει το κόκκινο κραγιόν; Δεν νομίζω ότι έχεις πια δικαιολογία, απλά δεν το έχεις βρει!

 

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson