BEAUTY TIPS

5 tips για άψογη εφαρμογή του foundation

Οποιοδήποτε makeup look κι αν θες να υιοθετήσεις το κλειδί για ένα άψογο αποτέλεσμα είναι η σωστή εφαρμογή του foundation. Και αν έχεις ασχοληθεί έστω και λίγο με το μακιγιάζ, θα ξέρεις ότι δεν είναι πολύ εύκολο να πετύχεις το πολυπόθητο flawless skin.

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι έχεις ακολουθήσει τα tips για να βρεις τη σωστή απόχρωση στο foundation, ήρθε η ώρα να ασχοληθείς λίγο πιο διεξοδικά με την εφαρμογή του. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η προετοιμασία της επιδερμίδας αλλά και ο τρόπος που θα απλώσεις το προϊόν στο πρόσωπό σου.

Οι makeup experts έχουν τα δικά τους μυστικά για το flawless skin, κάποια από τα οποία μπορείς εύκολα να αντιγράψεις. Γι’ αυτό θέλω την προσοχή σου για λίγο. Είναι εύκολα tips που πρέπει να έχεις κατά νου την ώρα που ξεκινάς το μακιγιάζ και δεν απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες.

Η σωστή αρχή

 

Πριν ξεκινήσεις να απλώνεις οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ στο πρόσωπό σου πρέπει να έχεις φροντίσει να είναι καθαρό. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο σαπούνι, πάρε με ένα χαρτομάντιλο την υγρασία και άπλωσε μία ενυδατική κρέμα. Περίμενε λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθεί καλά.

Το επόμενο βήμα

 

Αφού λοιπόν έχεις ενυδατώσει καλά την επιδερμίδα σου, ήρθε η ώρα για τη σωστή βάση. Το primer είναι απαραίτητο βήμα για να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου αν θες να απλωθεί άψογα το foundation και φυσικά για να έχει διάρκεια.

Φυσική λάμψη

 

Flawless skin σημαίνει πρόσωπο με φυσική λάμψη. Για να το πετύχεις, υπάρχει ένα μικρό μυστικό που σχεδόν όλοι οι makeup artist εφαρμόζουν. Πριν απλώσεις το foundation στο πρόσωπό σου, βάλε μία ποσότητα στο χέρι σου και ρίξε 1-2 σταγόνες από ένα facial oil. Ανακάτεψε καλά κι έτσι όταν το απλώσεις στο πρόσωπό σου, το αποτέλεσμα θα δείχνει πιο φυσικό.

Τα κατάλληλα εργαλεία

 

Η σωστή δουλειά γίνεται με τα σωστά εργαλεία. Έτσι και στην εφαρμογή του foundation, για ένα άψογο flawless αποτέλεσμα, καλό είναι να χρησιμοποιείς ένα πινέλο ειδικό για foundation. Πρέπει όμως να έχει φυσική τρίχα για να μην αφήνει σημάδια. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις τα sponges, τα οποία θα σου δώσουν άψογο αποτέλεσμα αν κάνεις ταμποναριστές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο.

Η τελευταία πινελιά

 

Το concealer -αναπόσπαστο κομμάτι του μακιγιάζ- πρέπει να εφαρμόζεται πάντα μετά το foundation. Έτσι θα βάλεις τη σωστή ποσότητα και θα βρεις τον σωστό χρωματικό τόνο που θα φωτίσει την περιοχή κάτω από τα μάτια σου.