MAKEUP

4 μυστικά μακιγιάζ που θα κρατήσουν σταθερό το concealer σου για ώρες

Μπορεί να καλύπτει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια, μπορεί να το χρησιμοποιείς τόσα χρόνια, μπορεί να είναι από τα must have του νεσεσέρ σου, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που θα έχεις παρατηρήσει πως μετά από αρκετή ώρα το concealer σου αρχίζει να ''σπάει'' και να δημιουργεί μικρές, λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια σου. Τι κάνεις λάθος ή καλύτερα τι παραλείπεις στο μακιγιάζ σου;

Κράτα τις beauty σημειώσεις σου

1) Η σωστή αρχή aka η σωστή ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι το μυστικό που κρύβεται πίσω από κάθε λαμπερή επιδερμίδα αλλά και πίσω από κάθε επιτυχημένο (και με διάρκεια) μακιγιάζ. Κι αυτό είναι κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του concealer. Φρόντισε, λοιπόν, να ενυδατώνεις σωστά και τακτικά την επιδερμίδα σου και να είσαι σίγουρη πως θα δεις διαφορά μεταξύ άλλων και στην διάρκεια του concealer σου. Εξάλλου, όπως τονίζουν και οι ειδικοί η αφυδάτωση αλλά και η καθημερινή φθορά οδηγούν ακόμη και στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

A post shared by Frezyderm (@frezyderm) on

Frezyderm, Moisturizing 24h cream: Πολύ απαλή και δροσερή κρέμα για το πρόσωπο και το λαιμό που προσφέρει παρατεταμένη ενυδάτωση στην επιδερμίδα και ενίσχυση του κολλαγόνου και της ζωτικότητας του δέρματος. Παράλληλα, προστατεύει το DNA του δέρματος, προλαμβάνει τα σημάδια της φωτογήρανσης και παρέχει αντιοξειδωτική προστασία. Έχει λεπτόρρευστη, μη λιπαρή υφή, που απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας και αποτελεί εξαιρετική βάση μακιγιάζ.

2)  Το μυστικό της βάσης (aka πες ”ναι” στο primer ματιών)

Έχει χαρακτηριστεί ως άσος στο μανίκι των makeup artists για βλέμμα ανοιχτό και σούπερ εντυπωσιακό. Το primer ματιών είναι αυτό που θα σε βοηθήσει στην τέλεια εφαρμογή του concealer, εξασφαλίζοντας παράλληλα διάρκεια ωρών.

A post shared by shoppe.azryn (@shoppe.azryn) on

 

Smashbox, Photo Finish Hydrating Under Eye Primer: Εμπλουτισμένο με καφεΐνη, πεπτίδια και μικρομόρια που αντανακλούν το φως, αυτό το primer είναι ειδικά σχεδιασμένο για την περιοχή κάτω από τα μάτια. Καταπολεμά το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους ενώ βοηθάει και στην τέλεια εφαρμογή του concealer, ώστε να μένει σταθερό για ώρες και να μην “μαζεύεται” στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

3) Η ποσότητα μετράει (#NOT)

”Υπερφόρτωση”: Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που βάζεις με περισσό ζήλο μία γενναιόδωρη ποσότητα concealer κάτω από τα μάτια σου με την ελπίδα πάντα ότι θα τα ”σβήσεις” όλα. Κι όμως, μάθε πως όσο περισσότερο concealer βάζεις, τόσο λιγότερο αποτελεσματικά καλύπτεις τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια σου. Στην πραγματικότητα, το μόνο που καταφέρνεις είναι α) να δημιουργήσεις ένα εφέ μάσκας κάτω από τα μάτια σου και β) το concealer να αρχίσει να ”σπάει”. Τι πρέπει να κάνεις: Βάλε μία μικρή ποσότητα στην περιοχή κάτω από τα μάτια σου αλλά και στο κινητό βλέφαρο, άπλωσέ τη με τα δάχτυλα ή το πινέλο και στο τέλος πέρασε από πάνω ταμποναριστά το σφουγγαράκι του μακιγιάζ σου. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Bobbi Brown, Instant Full Cover Concealer: Το νέο Instant Full Cover Concealer στην απόχρωση Sand προσφέρει μεγάλη κάλυψη δίνοντας φως κάτω από την περιοχή των ματιών και καλύπτοντας τα σημάδια κούρασης και τις ρυτίδες. Με ελαφριά υφή δημιουργεί ένα άκρως λείο και φυσικό αποτέλεσμα που δεν χρειάζεται να το σετάρετε με πούδρα στο τέλος του μακιγιάζ.

4) Η τελευταία πινελιά

Το τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό βήμα: Η διάφανη πούδρα φιξαρίσματος (aka setting powder). Είναι ο καλύτερος τρόπος για να σταθεροποιήσεις και να δώσεις διάρκεια στο μακιγιάζ σου, αλλά και να ελέγξεις τη λιπαρότητα στο πρόσωπό σου, χωρίς να αλλοιώνει τις  αποχρώσεις  ή να αφήνει υπολείμματα στην επιδερμίδα. 

A post shared by Kiedandan (@kiedandan) on

Vichy, Dermablend Professional Loose Setting Powder: Η διάφανη πούδρα της Vichy παρατείνει την διάρκεια του μακιγιάζ έως και 18 ώρες. Στην ουσία σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας προκειμένου να ενισχυθεί η διατήρηση του make-up, ακόμη και σε ακραίες συνθήκες.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/ BobbiBrown