BEAUTY TIPS

Αυτή είναι η νέα τάση στο μακιγιάζ

Μπορεί να σου ακούγεται παρόμοια τεχνική με το contouring αλλά στην ουσία το strobing είναι μια νέα (πιο fun από το contouring!) highlighting τεχνική του προσώπου χωρίς να εφαρμόζεις πολλά προϊόντα μακιγιάζ (φον-ντε-τεν, bronzers κλπ.) παρά μόνο ένα illuminating προϊόν.

Φαίνεσαι αμέσως νεότερη χωρίς να αισθάνεσαι το δέρμα σου βαρύ από όλες τις στρώσεις μακιγιάζ στο τέλος της ημέρας. Κρύψε λοιπόν, τις bronzing πούδρες και τις contouring παλέτες και ξεκίνα να κάνεις έρευνα για τα highlighters της αγοράς. 

How to

Step 1: Απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστεί η τεχνική είναι το υγιές, καθαρό, ενυδατωμένο δέρμα. Η σωστή απόχρωση highlighter θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά σου οπότε επίλεξε εκείνη που ταιριάζει με τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας σου.

Step 2: Το επόμενο βήμα είναι να τονίσεις τα σημεία του προσώπου που τα ακουμπά το φως, δηλαδή  στην άκρη των ζυγωματικών σου, στο εσωτερικό των κόκκαλο των φρυδιών πάνω από το φρύδι, το έξω κόκκαλο του φρυδιού, τις μέσα γωνίες των ματιών, την γέφυρα της μύτης, το πόδι της χήνας και τα μήλα του πηγουνιού. Μην απλώσεις το προϊόν σε όλο το πρόσωπο γιατί θα γελάς μόνη σου στον καθρέφτη με το αποτέλεσμα.

Step 3:  Άπλωσε το με τα χέρια σου για να γίνει ένα με το δέρμα. Προτίμησε τη βάση των δαχτύλων σου για να απλώσεις το υγρό ή κρεμώδες highlighter ενώ για highlighters σε μορφή πούδρας, χρησιμοποίησε πινέλο.

 

Τips: Για ένα πιο δραματικό εφέ, μπορείς να αναμείξεις υγρό με πούδρα (ίσως και με πιο έντονη απόχρωση) ακόμα και σε σημεία όπως τα μάγουλα για να τα αναδείξεις περισσότερο. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, προτίμησε ματ προϊόντα (foundation, bronzer) και απέφυγε να τονίσεις τις περιοχές του δέρματος σου που έχεις ευαισθησία ή ήδη υπάρχουσα λιπαρότητα όπως το μέτωπο και το πηγούνι.

 

1. Extra Illuminating Moisture Balm, Bobbi Brown, Attica Golden Hall

 

2. Strobe Cream, MAC

 

3. Sun Beam, Benefit, Sephora

 

4. Touche Éclat Rock Résille Edition, Yves Saint Laurent

 

5. Honey Bronze Highlighting Dome (No 01), The Body Shop

 

6. Teint Idéal Roll-on Illuminator, Vichy, στα φαρμακεία