ΠΡΟΣΩΠΟ

Γιατί η νυχτερινή περιποίηση είναι σημαντικότερη από την πρωινή;

Από τη μία έχουμε τον ύπνο που είναι η πιο πανεύκολη κι απλούστατη κούρα ομορφιάς κι από την άλλη έχουμε επιστημονικές έρευνες και προϊοντικά αριστουργήματα της κοσμετολογίας που μας κάνουν ένα υπέροχο πατ πατ στην πλάτη, λίγο πριν πούμε αυτό το γλυκό και μοναδικό "όνειρα γλυκά".

Επιστήμονες κι ειδικοί λένε ότι ενώ κοιμόμαστε (ήσυχες ή στρεσαρισμένες) η επιδερμίδα μας βάζει τα δυνατά της για να βοηθήσει τα κύτταρα να ανανεωθούν ή πιο απλά να επανορθώσουν βλάβες και ζημιές που έχουν συμβεί ενώ δουλεύουμε και κινούμαστε στην πόλη.

Οι λόγοι που ένα προϊόν νύχτας είναι ωφέλιμο είναι ότι το βράδυ συμβαίνει μεγαλύτερη απώλεια νερού στην επιδερμίδα μας, ενώ η παραγωγή ελεύθερων ριζών από το περιβάλλον είναι μειωμένη αρκετά. Οπότε αυτός είναι κι ο λόγος που η χρήση ενός τέτοιου ειδικού προϊόντος που “δουλεύει” υπερωρίες τη νύχτα είναι απαραίτητος για την άμεση λάμψη και τόνωση της επιδερμίδας.

 

Μ’ αυτά και μ’ αυτά θέλουμε συμμάχους για να βοηθήσουμε την επιδερμίδα μας να αναζωογονηθεί την επόμενη το πρωι. Η ρετινόλη, τα οξέα φρούτων και τα αιθέρια έλαια είναι μόνο μερικοί απ’ αυτούς κι είναι απαραίτητοι για να προσφέρουν στην επιδερμίδα μας πλούσια ενυδάτωση, ενισχυμένη θρέψη, αλλά και τόνωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Εκμεταλλευόμενη λοιπόν δραστικά συστατικά, πρωτοποριακές τεχνολογίες προϊόντων και λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο, το βράδυ φροντίζουμε για το σωστό καθαρισμό, αλλά και την αναγκαία ενυδάτωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας μας.

Μερικά από τα προϊόντα που αγαπώ και ξεχωρίζω είναι:

* Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II, Estee Lauder *

O No1 ορός επιδιόρθωσης. Μεγιστοποιεί τη δύναμη της φυσικής νυχτερινής ανανέωσης της επιδερμίδας με την αποκλειστική τεχνολογία ChronoluxCB™, ενώ συγκλονιστικά βελούδινη ακι δροσερή υφή.

A post shared by Estée Lauder (@esteelauder) on

 

* Liftactiv Nuit Supreme, Vichy *

To απόλυτα βελούδινο προϊόν νύχτας, ιδανικό για γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Έχει αντιφλεγμονώδη και καταπραυντική δράση απαλύνοντας την ερυθρότητα και μειώνοντας τα σημάδια κούρασης.

A post shared by Vichy Laboratoires (@vichy_fr) on

 

* Peptide Night Recovery Cream, Elemis *

To πιο αναζωογονητικό προϊόν νύχτας με έλαιο. Συνδυάζει την ενυδάτωση που προσφέρει μια κρέμα με την ισχυρή προστασία ενός ελαίου.Το δέρμα ακολουθεί του κιρκαδικούς ρυθμούς οι οποίοι ενισχύσουν τη διαδικασία επιδιόρθωσης και ανανέωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έχει φανταστικό άρωμα.

 

* Prédermine Sculpting Night Cream, Darphin *

Μια ονειρεμένη κρέμα για πιο ώριμες επιδερμίδες. Την λατρεύει η μαμά μου. Χάρη στην ανανεωτική δράση των εκχυλισμάτων από λουλούδια και βιταμινών ελεγχόμενης απόδοσης στην επιδερμίδα εκτός από ανόρθωση και σύσφιξη, κάνει ορατά πιο αναζωογονημένη την επιδερμίδα.

A post shared by Darphin Official (@darphin) on

 

* Smart Night Custom-Repair Moisturizer, Clinique *

Με μια υπέροχη μη λιπαρή υφή, αυτή η βραδινή κρέμα μειώνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ προσφέρει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο και συσφίγγει.

 

π.ες: Πιστεύω ότι η νύχτα λειτουργεί ως τέλειο ηρεμιστικό/βάλσαμο για μια λαμπερή επιδερμίδα. Προσωπικά λατρεύω τα λάδια ή τους ορούς για το βράδυ. Επίσης για μένα το άρωμα σ’ ένα προϊόν λειτουργεί μαγικά, σχεδόν θεραπευτικά. Πόσο μάλλον αν αυτό περιέχεται σε ένα προϊόν νύχτας που το φοράς και πέφτεις για ύπνο.

 

εις το επανιδείν