CLINIQUE

Εσύ, πώς επιλέγεις κρέμα ματιών;

Η περιοχή γύρω από τα μάτια επιβαρύνεται πολύ. Το γέλιο, το δάκρυ, κάθε συνοφρύωμα και κάθε συναίσθημα περνάει μέσα από τα μάτια, αναγκάζοντας τους μυς σε συνεχείς συσπάσεις, που αναπόφευκτα αφήνουν τα σημάδια τους: ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Κι  αυτή η τόσο ευαίσθητη περιοχή των ματιών έχει ελάχιστους σμηγματογόνους αδένες, οπότε κι αφυδατώνεται εύκολα. Κι όταν αφυδατώνεται, οι μικρές γραμμές και ρυτίδες είναι περισσότερο εμφανείς. Γι' αυτό και η ενυδάτωση και τόνωση της συγκεκριμένης περιοχής κρίνεται αναγκαία.

Παρακάτω συγκέντρωσα μερικές από τις πιο αγαπημένες κρέμες ματιών της Clinique.  Εσύ, επίλεξε αυτή που ταιριάζει στην πραγματική σου ανάγκη.

Για να αντιμετωπίσεις σακούλες, πρήξιμο, μαύρους κύκλους, αλλά και λεπτές γραμμές, δηλαδή αν θες μια κρέμα που να κάνει απ’ ‘όλα η All about Eyes σε μορφή gel είναι πολύ αγαπημένη (και δική μου). Βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγής φυσικού κολλαγόνου κι ενισχύει σημαντικά τον ενυδατικό φραγμό της επιδερμίδας ενάντια στους κοινούς ερεθιστικούς παράγοντες. Προτείνω μάλιστα τώρα το καλοκαίρι να τη διατηρείς στο ψυγείο για άμεση τόνωση και δροσιά.

 

Αν ο στόχος σου είναι η μείωση των μαύρων κύκλων και η φωτεινότητα στην περιοχή, τότε η ιδανικότερη είναι η Even Better Eyes Dark Corrector. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα αυτού του προϊόντος είναι το δροσερό μεταλλικό άκρο του, που βοηθά να κάνεις μασάζ ενώ βάζεις την κρέμα (ως έξτρα αποσυμφόρηση).

 

Για πιο στοχευμένη επανόρθωση, σύσφιξη και λάμψη, που γεμίζει ή εξασθενεί τις ρυτίδες δοκίμασε το Smart Custom-Repair Eye Treatment.

 

Σε περίπτωση που σ’ απασχολούν οι γραμμές και οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια προτείνω τη Repairwear Laser Focus Wrinkle Correcting Eye Cream. Μειώνει εξαιρετικά τις ρυτίδες (αγγίζει ένα 54%) σε 12 εβδομάδες.

 

Θες κάτι πιο αναζωογονητικό, δροσερό και παιχνιδιάρικο; Το προϊόν Pep-Start Eye Cream είναι τελείως κατάλληλο. Το αγαπώ! Η δροσερή υφή και το εξειδικευμένο απλικατέρ του μειώνει το πρήξιμο και βοηθά τα μάτια να δείχνουν πάντα ξεκούραστα. Επιπλέον, προετοιμάζει την επιδερμίδα για το μακιγιάζ.

 

Έξτρα tip

Η κρέμα ματιών καλό είναι να εφαρμόζεται με απαλά χτυπηματάκια στην επιδερμίδα του κάτω βλεφάρου, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία και προχωρώντας προς τα έξω.

 

εις το επανιδείν