MAKEUP

Δώσε βάση: Τα τελειότερα φον ντε τεν είναι αυτά που δεν φαίνονται

Πολλά είναι αυτά που γράφονται και θα γράφονται για τα μέικαπ, ή αλλιώς foundation, ή φον ντε τεν. Αυτά τα τέλεια προϊόντα τ' αγαπώ πολύ γιατί πια δεν είναι βαριά και δεν εισχωρούν στο νεσεσέρ μας για να καλύψουν την ανάγκη για αψεγάδιαστη και αλαβάστρινη επιδερμίδα, αλλά έχουν τη δική του θέση στην καρδιά μας για όσα υπέροχα προσφέρουν κυρίως σε αίσθηση. Η νέα γενιά φον ντε τεν τα 'χει όλα και πάνω απ' όλα έχει προηγμένες κι ενυδατικές φόρμουλες, που ξεπερνούν κατά πολύ την απλή κάλυψη και εξασφαλίζουν εκπληκτική φροντίδα για κάθε τύπο.

 

Δώσε βάση τώρα πώς επιλέγεις το πιο κατάλληλο για σένα. Αρχικά τα βασικά για κάθε τύπο είναι γνωστά. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα προτιμάς όσα έχουν oil-free σύνθεση, αν έχεις ξηρή επιδερμίδα επιλέγεις αυτά που έχουν πιο πλούσια σύνθεση, ενώ αν έχεις κανονική/μεικτή επιδερμίδα είσαι αυτή που φοράει σχεδόν ό,τι θέλεις, με κάποια αδυναμία στα κόμπακτ.

Η απόλυτα ΣΩΣΤΗ επιλογή όμως είναι στην απόχρωση. Και το τελειότερο και πιο φανταστικό όλων είναι το φον ντε τε που γίνεται ένα με την επιδερμίδα σου, δεν διακρίνεται κι είναι σα να μη φοράς.

 

Κι αν πρέπει να μοιραστώ μαζί σου το μυστικό για τέλεια εφαρμογή δε θα μείνω στο σφουγγαράκι, στο πινέλο ή στα δάχτυλα (γιατί αυτό είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και συνήθεια) αλλά θέλω να σου επισημάνω να μην ξεχνάς να απλώνεις φον ντε τεν και στο λαιμό σου.

Επιπλέον, το φον ντε τεν που στρώνει καταπληκτικά είναι αυτό που χει χρησιμοποιηθεί μετά από καθαρισμό,τόνωση κι ενυδάτωση (δηλαδή πρέπει να ακολουθείς κανονικά όλα τα βήματα).

Και στο σημείο αυτό, μοιράζομαι μαζί σου το top 5 των δικών μου αγαπημένων  φον ντε τεν (που γίνονται όντως ένα με την επιδερμίδα, λόγω σύνθεσης) και στα προτείνω με το χέρι στην καρδιά.

#1 Clinique, Even Better Glow Light Reftecting Makeup SPF15

 

#2 Giorgio Armani, Luminous Silk Foundation

 

#3 Mac Studio, Waterweight

 

 

#4 Too Faced, Born This Way (αποκλειστικά στα Sephora)

A post shared by Too Faced Cosmetics (@toofaced) on

 

#5 Bobbi Brown, Skin Long-Wear Weightless Foundation SPF15

 

πι.ες: Όλα τα παραπάνω φον ντε τεν δίνουν στην επιδερμίδα την πιο φρέσκια και φυσική όψη. Τ’ αγαπάω ακριβώς γι’ αυτή τη μοναδική αίσθηση άνεσης που αφήνουν. Η επιλογή είναι δική σου.

εις το επανιδείν (με χαμόγελο)