SHOPPING

Βάλε τώρα αντηλιακό: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Ο ήλιος μας ελκύει σαν τη μέλισσα το μέλι, αλλά οι βλάβες που προκαλεί μπορεί να είναι ανεπανόρθωτες. Απόλαυσέ τον χωρίς κίνδυνο με τα σωστά αντηλιακά «όπλα» που θα σε προστατεύσουν και θα σου χαρίσουν καραμελένια όψη. Με συστατικά που απορροφώνται άμεσα όταν έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα, τα αντηλιακά νέας γενιάς χαρίζουν προστασία, μέγιστη ενυδάτωση και μια απολαυστική αίσθηση δροσιάς. Εδώ θα μάθεις τα πάντα γύρω από το πότε και το πώς να το κάνεις:

Καλό είναι να φοράς αντηλιακό προσώπου όλο τον χρόνο, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που η ηλιοφάνεια είναι συχνή. Αν δεν το έχεις συνηθίσει (ακόμα!), ξεκίνα να το φοράς κάθε πρωί τώρα την άνοιξη για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις βλάβες του ήλιου που με τη σειρά τους επισπεύδουν τα σημάδια του χρόνου. Μη φοβηθείς τα λευκά σημάδια αφού η σύνθεση των νέων αντηλιακών δεν αφήνει πια ίχνη πάνω στο πρόσωπο.

Ιδανικά το αντηλιακό σου θα πρέπει να διαθέτει φίλτρα ευρείας απορρόφησης των ακτίνων UVB και UVA, να είναι καλά ανεκτό, όχι λιπαρό, ανθεκτικό στο νερό και να αφήνει ένα αόρατο φιλμ στην επιδερμίδα, προφυλάσσοντας την από την αφυδάτωση και την ξηρότητα.

Εννοείται πως με την έντονη ηλιοφάνεια το αντηλιακό προσώπου πρέπει να έχει μεγάλο δείκτη (SPF30-SPF50). Τον χειμώνα μπορείς να φοράς ένα με μικρότερο δείκτη (SPF15) και να το συνδυάζεις με make up με SPF. Θυμήσου μόνο πως το make up μόνο του δεν προσφέρει την ίδια προστασία όπως ένα αντηλιακό προσώπου με μεγάλο δείκτη προστασίας. Και αυτό γιατί, η σύσταση του make up δεν μένει πάνω στην επιδερμίδα, αλλά «σπάει» και επιτρέπει στις ακτίνες να την διαπεράσουν.

SOS! Το αντηλιακό προσώπου ακολουθεί την ενυδατική σου κρέμα ή τον ενυδατικό ορό που φοράς κάθε πρωί (δεν αλλάζεις τη ρουτίνα σου, απλά προσθέτεις το αντηλιακό μετά την περιποίηση). Μη ξεχνάς να το απλώνεις στο λαιμό, τα αφτιά, τα βλέφαρα και τα χείλη.

Όταν φθάνεις στην παραλία χρησιμοποιείς το αντηλιακό σου μόνο μια φορά και το ξεχνάς: κορυφαίο λάθος. Επανάληψη, η μήτηρ πάσης μαθήσεως! Εφάρμοσε κάθε φορά μετά το κολύμπι.  Αν βρίσκεσαι στη πόλη μπορείς να το ανανεώνεις κάθε 3 ώρες. 

Οι νέες αφίξεις

1. Αντηλιακή κρέμα 3 σε 1 κατά των κηλίδων με χρώμα Ideal Soleil SPF50+, Vichy

 

2. Αντηλιακή κρέμα- τζελ με χρώμα Anthelios Dry Touch Gel-Cream SPF50+, La Roche Posay

 

3. Αντηλιακή λοσιόν Wet Force Expert Sun Protection Lotion SPF50+, Shiseido

 

4. Αντηλιακή κρέμα προσώπου κατά της πρόωρης γήρανσης SPF50+, Nivea