KENDALL JENNER

Η δερματολόγος της Kendall Jenner αποκαλύπτει το λάθος που κάνουμε όλες στο πρόσωπό μας

Είναι γνωστό ότι η Kendall Jenner είναι μία από τις γυναίκες που έχουν ταλαιπωρηθεί από τη ακμή. Παρά το γεγονός ότι πλέον έχει μία πεντακάθαρη, λαμπερή επιδερμίδα, το super model έχει περάσει το βάσανο με τα δεκάδες επίμονα σπυράκια γεμάτα σμήγμα και μετά από κόπο και πολλή υπομονή κατάφερε να το καταπολεμήσει.

Φυσικά σε όλη αυτή τη διαδικασία είχε την καθοδήγηση της δερματολόγου της Dr. Kidd, η οποία πρόσφατα μοιράστηκε tips για την περιποίηση των ακνεϊκών επιδερμίδων σε ένα video που γυρίστηκε για χάρη της προσωπικής ιστοσελίδας της Kendall.

Μεταξύ άλλων, η Dr. Kidd ανέφερε ένα λάθος που κάνουμε όλες όταν βλέπουμε ένα σπυράκι στο πρόσωπό μας και μπορεί να γίνει η αιτία να γεμίσουμε την περιοχή ή να μας αφήσει σημάδι.

Νομίζω ότι κι εσύ έχεις προσπαθήσει να εξαφανίσεις το σπυράκι που εμφανίζεται ξαφνικά στο πρόσωπό σου και μάλλον την πιο ακατάλληλη στιγμή. Υπάρχει μία κοινή αίσθηση -προφανώς λανθασμένη σύμφωνα με την ειδικό- ότι αν το πιέσεις, το σπάσεις, το τρίψεις θα σου κάνει τη χάρη να φύγει. Αντίθετα, αυτές οι κινήσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν στο να το αποχωριστείς, ενώ είναι πολύ πιθανό να αυξήσουν τη φλεγμονή και να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Αυτό που προτείνει η Dr. Kidd είναι να καθαρίσεις ήπια και πολύ προσεκτικά το πρόσωπό σου, αποφεύγοντας τα scrub, τις βούρτσες και να χρησιμοποιείς τα χέρια σου αφού πριν τα έχεις πλύνει πολύ καλά.