ΑΚΜΗ

5 παράξενοι λόγοι που βγάζεις σπυράκια τον χειμώνα

Τον χειμώνα, πολλοί αγάπησαν, τα σπυράκια ουδείς! Εκτός, λοιπόν, από τους συνήθεις ύποπτους παράγοντες (όπως το οτι ξεχνάς να ξεβαφτείς πριν κοιμηθείς, το άγχος, η έλλειψη ποιοτικού ύπνου, τα βρώμικα πινέλα που χρησιμοποιείς στο μακιγιάζ σου, η κακή διατροφή), αυτή η εποχή, έχει μερικούς ακόμη λόγους που προκαλούν την εμφάνισή τους και προστίθενται στη γενικότερη λίστα.

Πόσους από αυτούς θα σκεφτόσουν;

Το κασκόλ και το πουλόβερ

Είναι από τα must του χειμώνα. Κι όμως, είχες σκεφτεί πως το χοντρό, μάλλινο πουλόβερ σου, το ζιβάγκο ή το κασκόλ που τυλίγεις σου μπορεί να ευθύνονται σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες (όπως το άγχος, ο ιδρώτας, η έλλειψη ενυδάτωσης ή η μη τακτική απολέπιση/ καθαρισμός ) για τα σπυράκια στο πηγούνι και στο λαιμό σου;

Τι πρέπει να κάνεις; Ανεξάρτητα από την εποχή, πρέπει να βάλεις στόχο στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου να καθαρίζεις πολύ καλά εκτός από το πρόσωπο και την περιοχή του λαιμού σου και έπειτα να την ενυδατώνεις τακτικά. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάς πως η φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου μας δεν σταματά στο πηγούνι!

A post shared by Frezyderm (@frezyderm) on

Frezyderm, Moisturizing Plus Cream

 

Η αλλαγή του καιρού

Χειμώνας, αέρας, βροχή, χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνι. Η επιδερμίδα ως μέρος του σώματός μας, βρίσκεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον και όπως καταλαβαίνεις, αντιδρά με τις όποιες αλλαγές στο περιβάλλον, τη θερμοκρασία και την ατμόσφαιρα που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή. Το Χειμώνα, λοιπόν, υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για τη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας, γεγονός που πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην εμφάνιση μικρών σπυριών.

Τι πρέπει να κάνεις: Αφουγκράσου τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, περιόρισε την έκθεσή σου στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και απόκτησε τους απαραίτητους συμμάχους.

A post shared by NUXEFrance (@nuxefrance) on

Nuxe, Crème Fraiche® de beauté Hydratante 48H

 

– Το σκουφί ή το καπέλο

Το ξέρω κάνει κρύο. Το ξέρω-πάλι- οτι κάπως πρέπει να προστατεύσεις τα μαλλιά σου και το κεφάλι σου από την παγωνιά.  Όμως, η στενή και επί αρκετή ώρα επαφή  του μάλλινου σκούφου σου με την επιδερμίδα του μετώπου σου, μπορεί να δημιουργήσει μικρά σπυράκια.

Τι πρέπει να κάνεις: Αφενός να πλένεις συχνά τα σκουφάκια που χρησιμοποιείς, αφετέρου να μην ξεχνάς να ενυδατώνεις πολύ καλά την περιοχή του μετώπου σου.

A post shared by @kiehlsgreece on

Kiehl’s, Ultra Facial Cream

 

– Ο λάθος χειρισμός

Τους χειμερινούς μήνες θα έχεις παρατηρήσει πως η επιδερμίδα σου γίνεται πιο θαμπή και εμφανίζει έντονη ξηροδερμία ανά σημεία, που μπορεί να οδηγήσει σε ξεφλούδισμα. Το να απλώνεις την πλούσια ενυδατική στο πρόσωπό σου, όμως, δεν αρκεί, όταν δεν έχεις κάνει απολέπιση στην επιδερμίδα (aka δεν έχεις καθαρίσει την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας σου από τα νεκρά κύτταρα). Το αντίθετο, μάλιστα. Το να βάζεις ενυδατική κρέμα, χωρίς να έχεις κάνει απολέπιση, μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει ακόμη την εμφάνιση μικρών σπυριών.

Τι πρέπει να κάνεις: Α-πο-λε-πι-ση. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει πως θα το παρακάνεις!

A post shared by Caudalie (@caudalie) on

Caudalie, Gentle Buffing Cream

 

– Η υπερβολική ζέστη

Από τη μία είναι το καλοριφέρ,ο θερμοστάτης, το air condition, η σόμπα, το αερόθερμο. Από την άλλη η επιδερμίδα μας. Και ναι, αν θέλουμε το “καλό” της δεύτερης (βλέπε επιδερμίδα) πρέπει να κάνουμε κάποιες θυσίες και να αποφύγουμε τις υπερβολές. Η απότομη εναλλαγή θερμοκρασιών (από το έντονο κρύο, στη ζέστη) μπορεί να ερεθίσει και να αφυδατώσει την επιδερμίδα που σε συνδυασμό με τους φραγμένους πόρους, μπορεί να προκαλέσει υπερβολική έκκριση σμήγματος.

Τι πρέπει να κάνεις: Εκτός από τον υγραντήρα που θα μπορούσες να προμηθευτείς προκειμένου να ισορροπήσουν τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σου, αν αισθάνεσαι πολύ ξηρή την επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας,  μπορείς να ψεκάζεις συχνά το πρόσωπό σου με ένα ιαματικό νερό με καταπραϋντική και αντιοξειδωτική δράση.

La Roche- Posay, Eau Thermale Ιαματικό Νερό