ΝΥΧΙΑ

Αυτό το σχήμα στα νύχια κάνει τα δάχτυλα να φαίνονται πιο μακριά

Imaxtree Imaxtree

Από τα κλασικά τετράγωνα, στα αμυγδαλωτά, με στρογγυλεμένες άκρες, αλλά και τα πιο οβάλ, ballerina και stiletto: Τα trends στο σχήμα των νυχιών αλλάζουν συνεχώς με όλο και περισσότερες από εμάς μπαίνουμε στη διαδικασία να δίνουμε σημασία εκτός από το χρώμα ή το nail art και στο σχήμα που θα υιοθετήσουμε στα νύχια μας.

Και κακά τα ψέματα, ένα από τα βασικά κριτήρια για τη σωστή επιλογή σχήματος;  Να κάνει τα δάχτυλα να δείχνουν πιο μακριά και λεπτά. Κι αν αναρωτιέσαι ποιο είναι αυτό το σχήμα που κολακεύει τα δάχτυλα και τα κάνει να δείχνουν πιο αρμονικά, οι nail experts έχουν την απάντηση.

Σύμφωνα με τους nail experts λοιπόν, το οβαλ είναι το ιδανικότερο σχήμα που μπορεί να υιοθετήσει στα  νύχια της μία γυναίκα αν θέλει να φαίνονται τα δάχτυλά της πιο μακριά και λεπτά μιας και το συγκεκριμένο σχήμα μιμείται στην ουσία το σχήμα των δαχτύλων, δημιουργώντας μία μικρή -«φυσική» σχεδόν- προέκταση. Η βάση στο πάνω μέρος του νυχιού παραμένει μεγάλη, ενώ οι άκρες είναι πιο στρογγυλεμένες, κολακεύοντας τα δάχτυλα.

Έτσι, σε αντίθεση με τα τετράγωνα νύχια που τέμνουν κάθετα τη γραμμή των δαχτύλων ή τα αμυγδαλωτά που πολλές φορές τείνουν να έχουν πολύ λεπτές άκρες και δεν βολεύουν, τα οβάλ την επιμηκύνουν. Plus: Το οβάλ είναι ένα σχήμα που μπορεί να υιοθετήσει μία γυναίκα που είτε της αρέσει να έχει μακριά, είτε κοντά νύχια.

Τι λες; Ποιο είναι το σχήμα προτιμάς για τα νύχια σου;