BEAUTY EXPERT

Gel μανικιούρ: 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις σύμφωνα με τη nail expert, Κατερίνα Νικολινάκου

Ήταν η σωτηρία μου, όταν κάποια στιγμή στη ζωή μου άρχισα να τρώω μανιωδώς και αρκετά ύπουλα- ώστε να μην με καταλαβαίνουν οι άλλοι- τα νύχια μου (πολύ ντρέπομαι γι αυτό, θα σου μιλήσω άλλη φορά). Κάπως έτσι, εντελώς υποκειμενικά, το gel μανικιούρ συγκαταλέγεται ξεκάθαρα στις πιο σπουδαίες ανακαλύψεις στον κόσμο του beauty. Γνώμη μου.

Τα δύο μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του σε σχέση με οποιοδήποτε απλό μανικιούρ; Η μεγάλη διάρκειά του και φυσικά η ξεγνοισιά που σου προσφέρει. Το γεγονός δηλαδή, ότι δεν χρειάζεται να κλείνεις ραντεβού στο nail salon κάθε εβδομάδα ή να πονοκεφαλιάζεις για το τι μανικιούρ θα κάνεις. Τα νύχια δεν ξεφτίζουν εύκολα και δείχνουν υπέροχα ακόμη και μετά από αρκετό καιρό. Παρόλα αυτά, όπως σου έχω ξαναπεί, όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή, και το gel μανικιούρ έχει τα μυστικά του. Για αυτό το λόγο απευθυνθήκαμε στην nail expert Κατερίνα Νικολινάκου από το K & Μ nails για να μας πει ποια είναι αυτά τα τρία πράγματα που πρέπει να ξέρουμε πριν κλείσουμε ραντεβού για ένα gel μανικιούρ.

Διάβασε ακόμη: Ψάχνεις ένα ιδιαίτερο μανικιούρ; Δες αυτό της Μαίρης Συνατσάκη

-Σωστή τοποθέτηση

Η εμπιστοσύνη είναι σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε πολλές άλλες ακόμη, η λέξη κλειδί ανάμεσα σε μία πελάτισσα και το nail salon που θα επιλέξει. Και φυσικά, όπως καταλαβαίνεις η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζεται, που χτίζεται με τον καιρό, ώστε να καταλήξει σε μία πολύ καλή χημεία μεταξύ της ειδικού και της εκάστοτε γυναίκας. Πλέον οι περισσότερες επαγγελματίες είναι ενημερωμένες ώστε να τοποθετούν σωστά το gel υλικό πάνω στα νύχια και να το δουλεύουν στη συνέχεια με τα σωστά εργαλεία.

-Καλή ποιότητα των προϊόντων και των υλικών γενικότερα που χρησιμοποιούνται στα νύχια

Αυτό είναι κάτι που μία γυναίκα μπορεί να το καταλάβει μόνο εκ των υστέρων, δηλαδή αφού κάνει gel μανικιούρ και φυσικά έχει άμεση σχέση με την εμπιστοσύνη στο nail salon που πηγαίνει. Βέβαια, υπάρχει περίπτωση, η ποιότητα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται να είναι αρκετά καλά αλλά να μην έχει γίνει σωστή τοποθέτησή τους πάνω στα νύχια, οπότε πολύ σύντομα τότε το μανικιούρ να αρχίσει να φουσκώνει.

-Η καλή προετοιμασία

Αυτό που προτείνω πάντα να κάνει μία γυναίκα πριν ξεκινήσει το gel/ ακρυλικό μανικιούρ είναι, μία εβδομάδα με τρεις μέρες το αργότερο πιο πριν, να κάνει ένα σωστό μανικιούρ. Να καθαρίσει τα πετσάκια, να γίνει σωστός καθαρισμός  και προετοιμασία στα νύχια, ώστε η τεχνίτρια να κάνει σωστά την τοποθέτηση ακόμη καλύτερα. Γιατί πριν ακριβώς ή μετά το gel μπορείς να κάθαρίσεις τα πετσάκια, αλλά όχι τόσο βαθιά, όσο αν έκανες ένα απλό μανικιούρ. Με αυτόν τον τρόπο, τα νύχια είναι πιο «καθαρά» και μπορεί να γίνει πιο σωστή τοποθέτηση του υλικού από πιο πάνω, αποφεύγοντας παράλληλα τυχόν τραυματισμούς από τη λίμα και τον τροχό.

Extra Tip: Καλό θα ήταν μία γυναίκα που έχει κάνει gel μανικιούρ, να μην υπερβεί τις 3-4 εβδομάδες συντήρησης, αν θέλει τα νύχια της να έχουν καλή υγεία και το μανικιούρ της να μην φουσκώσει από την υγρασία. Το πόσο θα φθαρούν ή όχι τα νύχια κατά τη συντήρησή τους έχει να κάνει με την τεχνίτρια και τον τρόπο που χρησιμοποιεί τον τροχό ή τη λίμα.