BEAUTY

Μηλόξυδο κατά της κυτταρίτιδας κι άλλοι 2 τρόποι να το χρησιμοποιήσεις στη beauty ρουτίνα σου

Είναι το φυσικό και ανέξοδο μυστικό της Jennifer Aniston αλλά και πολλών ακόμη διάσημων κυριών του Hollywood προκειμένου να διατηρούν την επιδερμίδα τους λαμπερή και σφριγηλή. Ο λόγος για το μηλόξυδο, που εκτός από τη σαλάτα, μπορεί να φανεί θαυματουργό και απολύτως χρήσιμο και στη beauty ρουτίνα μας, βάζοντας τέλος σε μερικούς από τους χειρότερους εφιάλτες μας (βλέπε κυτταρίτιδα). Όσο για το πώς μπορείς να το χρησμοποιήσεις, διάβασε παρακάτω...

Για να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα

Αγαπάμε το σώμα μας, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν θέλουμε να πετύχουμε την καλύτερη εκδοχή του (aka να εξαφανίσουμε την κυτταρίτιδα). Και όσο κι αν δεν το πιστεύεις, το μηλόξυδο μπορεί να γίνει ο ιδανικός σύμμαχός μας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις πολύ καλά σε ένα καθαρό μπολ 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο με 2 κουταλιές της σούπας νερό και μία κουταλιά του γλυκού μέλι. Το μείγμα είναι έτοιμο! Άπλωσέ το κάνοντας μασάζ για 5 λεπτά στα σημεία του σώματός σου που έχεις κυτταρίτιδα και άφησέ το για μισή ώρα περίπου. Στο τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό νερό και επανάλαβε σε καθημερινή σχεδόν βάση για πιο άμεσα αποτελέσματα.

Για να μειώσεις τη λιπαρότητα στο πρόσωπό σου

Έντονη λιπαρότητα, γυαλάδα, σπυράκια, διεσταλμένοι πόροι. Χάρη στις αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητές του, το μηλόξυδο όχι μόνο θα καθαρίσει τους πόρους της επιδερμίδας, αλλά θα συμβάλλει στη μείωση της λιπαρότητα, απομακρύνοντας το σμήγμα και διατηρώντας παράλληλα, το pH σταθερό. Εμπότισε μερικά pads σε ένα μείγμα από ίση ποσότητα μηλόξυδου και νερού και πέρασε ταμποναριστά στο πρόσωπό σου, δίνοντας έμφαση στα σημεία που έχεις έντονη λιπαρότητα, όπως η Τ-ζώνη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσεις στη συνέχεια να απλώσεις την ενυδατική σου.

Για να καταπολεμήσεις την πιτυρίδα

Εκτός από την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός μας μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μηλόξυδο και στο τριχωτό της κεφαλής σου προκειμένου να καταπολεμήσεις την πιτυρίδα. Και σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι απλά: Αναμειγνύεις σε ένα μπολ ίσες ποσότητες μηλόξυδου και νερού και αφού ρίξεις το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι βαποριζατέρ, ψεκάζεις στις ρίζες των μαλλιών σου, αφήνοντάς τα για περίπου 20-30 λεπτά. Στο τέλος, λούσε τα μαλλιά σου ως συνήθως.  Επανάλαβε δύο φορές την εβδομάδα. Το μηλόξυδο, όπως ξαναείπαμε παραπάνω, λειτουργεί κατά της υπερβολικής λιπαρότητας, απολεπίζοντας το τριχωτό της κεφαλής και βοηθώντας στο βαθύ καθαρισμό του.