ΜΑΣΚΑΡΑ

Τα σημάδια που δείχνουν οτι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς άλλο τη μάσκαρά σου

Με τη μάσκαρα συμβαίνει πολλές φορές το ίδιο πράγμα με τα κραγιόν. Βρίσκουμε μία σε κάθε νεσεσέρ με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές- όχι όμως και καλές- aka κατάλληλες προς χρήση. Και αν δεν θέλουμε να βάζουμε την υγεία των ματιών μας σε κίνδυνο καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε από σήμερα κιόλας το ξεκαθάρισμα. Πώς θα καταλάβεις όμως, οτι έληξε η μάσκαρά σου; Τσέκαρε τα παρακάτω σημάδια και ανάλαβε δράση!

 

-Έχει περίεργη μυρωδιά

Ένα από τα πρώτα σημάδια που δείχνουν πως η μάσκαρά σου έληξε, όπως αναφέρουν αρκετοί makeup artists, είναι η διαφορετική μυρωδιά της. Αν ανοίγοντάς την αρχίζει να μυρίζει άσχημα, ξέρεις πως ήρθε η ώρα να την πετάξεις.

– Έχει στεγνώσει τελείως και έχει αλλάξει γενικά η σύστασή της

Αν δεις πως η σύνθεσή της έχει διαχωριστεί ή έχει στεγνώσει τελείως και βγαίνει σε «κομμάτια» στο βουρτσάκι, είναι καιρός να την αντικαταστήσεις για το καλό της υγεία των ματιών σου!

– Δε θυμάσαι από πότε την έχεις

Συνήθως, οι περισσότερες μάσκαρα έχουν διάρκεια ζωής 3-6 μήνες. Αν δεν θυμάσαι από πότε ξεκίνησες να τη χρησιμοποιείς, πολύ πιθανόν να έχεις ξεπεράσει αυτό το διάστημα, οπότε καλό θα ήταν να την πετάξεις.

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/makeupbymario