ΜΑΛΛΙΑ

Messy Vague: Κάνε μόνη σου το πιο εντυπωσιακό hairlook των γιορτών

Μπορεί να ανακηρυχθεί και επισήμως ως το πιο glam χτένισμα του κόκκινο χαλιού. Jennifer Lopez, Jessica Alba και τη Jessica Chastain είναι μερικές από τις διάσημες κυρίες που συνηθίζουν να το επιλέγουν δίνοντας μας κάθε φορά μαθήματα με τις εμφανίσεις τους. Κι αν το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν δεν είναι το ιδανικότερο timing για να πειραματιστούμε και να δοκιμάσουμε ένα vague χτένισμα, τότε τι;

Με τη βοήθεια, λοιπόν, του Γιώργου Ιωαννίδη, National Educator για την Paul Mitchell Greece από τα κομμωτήρια The Heads και της υπερφανταστικής ομάδας του, σου δείχνουμε πώς θα το πετύχεις step-by-step το πιο glam- γνώμη μας- hairlook του ρεβεγιόν, στην πιο ανεπιτήδευτη, messy εκδοχή του. (Γιατί μην ξεχνάς τα αυστηρώς στυλιζαρισμένα hairlook είναι πλέον ξεπερασμένα).

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

Ξεκινάς, κάνοντας μία χωρίστρα στο πλάι και απλώνοντας ένα προϊόν hairstyling που θα προστατέψει τα μαλλιά σου από τη θερμότητα.

 

Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ sleek ή λεπτά όπως τα δικά μου, ψεκάζεις αρχικά με λίγο dry shampoo για να δώσεις μία extra υφή και όγκο. Στη συνέχεια, χωρίζεις τα μαλλιά σου σε τρία κάθετα τμήματα (μεσαίο και δύο πλαϊνά) και και ξεκινάς να τυλίγεις μικρές τούφες κάθε φορά με το ψαλίδι. Για μεγαλύτερη διάρκεια στο χτένισμά σου, καλό θα είναι να ψεκάζεις πριν τυλίξεις κάθε τούφα με λίγη λακ.

Φρόντισε με το ψαλίδι να φτάνεις πολύ κοντά στις ρίζα και να τυλίγεις τα μαλλιά σου μέχρι την άκρη.

 

Το μυστικό και ο βασικότερος λόγος που χωρίζεις τα μαλλιά σου σε τρία τμήματα έχει να κάνει με τον τρόπο που κρατάς το ψαλίδι για να δημιουργήσεις τα μπουκλάκια. Έτσι, στο μεσαίο τμήμα απλά τυλίγεις τα μαλλιά σου κρατώντας οριζόντια το ψαλίδι, ενώ στα πλάϊνά τμήματα κάθετα.

Σε κάθε περίπτωση στερεώνεις κάθε τούφα με τσιμπιδάκια.

 

Αφού κάνεις το ίδιο σε όλα τα μαλλιά σου, ψεκάζεις με τη λακ και ανοίγεις τα μπουκλάκια με τα δάχτυλά σου. Για extra όγκο σκύψε το κεφάλι σου και ψέκασε με τη λακ και από την κάτω πλευρά των μαλλιών σου.

 

Είσαι έτοιμη!

 

 

Κομμωτήριο: The Heads, Ναϊάδων και Αχιλλέως 54, Παλαιό Φάληρο