ΜΑΛΛΙΑ

Τελικά, πειράζει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά;

Υπάρχουν πράγματα που έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές σε όλη τη ζωή μας, που στο τέλος τα αποδεχόμαστε ως παγκόσμιες αλήθειες. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα βρεγμένα μαλλιά στον ύπνο, από τότε που ως παιδιά οι μητέρες μας κυνηγούσαν να μην το κάνουμε για να μην κρυώσουμε.

Μεγαλώνοντας, το φόβητρο ενάντια στον ύπνο με βρεγμένα μαλλιά έπαψαν να είναι οι μαμάδες και έγιναν οι κομμωτές μας, χωρίς όμως απαραίτητα να έχουμε συμβουλευτεί σχετικά έναν τέτοιο.

Σήμερα, λοιπόν, θα καταρρίψουμε έναν ακόμα μύθο, εξετάζοντας το ζήτημα και ως προς το κρύωμα και ως προς τη φθορά των μαλλιών.

Αν κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά θα κρυώσεις

Δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες επιστημονικές αποδείξεις που να συνδέουν το κρυολόγημα με συγκεκριμένα χαμηλές θερμοκρασίες του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά, αλλά καλού κακού επιχείρησέ το όταν κοιμάσαι σε ένα ζεστό και άνετο κρεβάτι.

Θα φθαρούν τα μαλλιά σου αν τα έχεις βρεγμένα όταν κοιμάσαι

Σε περίπτωση που ρωτήσεις τον κομμωτή σου, θα σου πει ότι δεν είναι μια καλή ιδέα, γιατί θα στεγνώσουν με ανορθόδοξο τρόπο και το πρωί που θα ξυπνήσεις θα είναι αρκετά απείθαρχα και γεμάτα κόμπους, κάνοντάς σε να ασχοληθείς περισσότερη ώρα μαζί τους απ’ όσο υπολόγιζες.