ΜΑΛΛΙΑ

Το κόλπο των Γιαπωνέζων κατά της τριχόπτωσης

imaxtree

Μπορεί οι Κορεάτισσες να έχουν τη φήμη και το πρώτο όνομα στην περιποίηση της επιδερμίδας, όμως και οι Γιαπωνέζοι δεν πάνε πίσω. Οι beauty τεχνικές, τα ιδιοφυή κόλπα και τα μυστικά ομορφιάς τους είναι εξίσου πολλά και θαυματουργά- θα έλεγα- ακόμη και σε πιο «δύσκολες» περιπτώσεις, όπως η τριχόπτωση. Το κόλπο τους για να την προλάβουν και να αποτρέψουν τις συνέπειές της; Το μασάζ (και πιο συγκεκριμένα οι διάφορες τεχνικές μασάζ)  στο τριχωτό της κεφαλής ή αλλιώς το Japanese Hair Spa Treatment.

Δες ακόμη: Γιατί πρέπει να σταματήσεις να πλένεις το πρόσωπό σου ενώ κάνεις μπάνιο

Στην ουσία, αυτό που κάνουν είναι να επικεντρώνονται περισσότερο στη σωστή περιποίηση και φροντίδα της επιδερμίδας του κεφαλιού (aka τριχωτό της κεφαλής) και όχι μόνο στο μήκος ή στις άκρες των μαλλιών. Το τριχωτό της κεφαλής καθαρίζει βαθιά από κάθε υπόλειμμα των προϊόντων hairstyling, το σμήγμα ή τους ρύπους που έχει συσσωρευτεί στην επιφάνειά του και φράζουν τους πόρους.

 Παράλληλα, το μασάζ ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και τη ροή του οξυγόνου στα κύτταρα της επιδερμίδας, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με την απολέπιση, συμβάλλοντας στην καλύτερη και βαθύτερη απορρόφηση των ενεργών συστατικών των προϊόντων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να ενισχύεται η υγιής ανάπτυξη της κάθε τρίχας ξεχωριστά, να  αποτρέπεται η τριχόπτωση και να καταπολεμάται συνάμα η ξηροδερμία και η πιτυρίδα.

 

Επιπλέον, ένα διεγερτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής έχει γενικότερα οφέλη στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού, μιας και χαλαρώνει το πνεύμα και το σώμα. Τώρα στα πρακτικά, οι Γιαπωνέζοι έχουν αναπτύξει στο πλαίσιο του Japanese Hair Spa Treatment  διάφορες τεχνικές μασάζ, ανάλογα με τις ανάγκες και την προτίμηση της κάθε πελάτισσας, όπως το Hair Pulling Massage ή το Tapping Massage.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ; Αρχικά να προμηθευτείς ένα προϊόν απολέπισης για το τριχωτό της κεφαλής σου (hair scrub) και να αφιερώσεις μερικά λεπτά λίγο πριν λουστείς, κάνοντας μασάζ. Επίσης, ψάξε για τα κομμωτήρια που μπορείς να απολαύσεις μία υπηρεσία μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου και να είσαι σίγουρη πως θα δεις τη διαφορά.

Κεντρική Φωτογραφία: Imaxtree