ΜΑΛΛΙΑ

5 κινήσεις ματ για να έχεις υπέροχα μαλλιά όλο το καλοκαίρι

Είναι ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας, το αεράκι που από τη μία σχηματίζουν τους sexy κυματισμούς στα μαλλιά σου και από την άλλη ξεθωριάζουν το χρώμα τους, αφυδατώνοντάς τα, κάνοντάς τα παράλληλα πιο θαμπά και εύθραστα. Τόσο τα μαλλιά όσο και το τριχωτό της κεφαλής σου, χρειάζονται προστασία και φροντίδα προκειμένου να παραμείνουν υγιή και λαμπερά όλο το καλοκαίρι. Πώς θα τα καταφέρεις; Με τα παρακάτω tips.

Δες ακόμη: Πανάδες: Πού οφείλονται και πώς αντιμετωπίζονται
 

– Δεν είναι μόνο η επιδερμίδα σου, αλλά και τα μαλλιά σου, που χρειάζονται προστασία από τις  UVA και UVB ακτίνες του ήλιου. Τι σημαίνει αυτό με μία λέξη; Αντηλιακό μαλλιών.

Apivita, Αντηλιακό Λάδι Μαλλιών για Προστασία & Ενυδάτωση με Ηλίανθο & Λάδι αβυσσινίας: Προστατεύει και διατηρεί τη λάμψη, την υγεία και το χρώμα των μαλλιών κάτω από τον ήλιο. Δε βαραίνει τα μαλλιά και έχει υπέροχο καλοκαιρινό άρωμα.

– Καπέλο ή turban; Φόρα όποιο σου αρέσει και προστάτευσε τα μαλλιά σου από τον ήλιο… με στιλ!

 

– Μία/ Δύο φορές την εβδομάδα- ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου, βάλε στο πρόγραμμα να κάνεις μόνη σου στο σπίτι, μία ενυδατική μάσκα που θα θρέψει τα μαλλιά σου και θα τους επαναφέρει τη ζωντάνια τους.

 

Kérastase Masque Après Soleil: Εμπλουτισμένη με νερό καρύδας, αυτή η μάσκα βαθιάς επανόρθωσης αναπληρώνει τα επίπεδα ενυδάτωσης της τρίχας που μειώνονται λόγω της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο, το αλάτι και την άμμο. Εφαρμόζεται σε ήδη λουσμένα μαλλιά για να εξασφαλίσει λείανση και ομοιομορφία από τη ρίζα ως τις άκρες. Η μοναδική, αστραφτερή τζελ υφή της προσφέρει αμέσως δροσιστική αίσθηση, ενώ είναι εξαιρετικά ανάλαφρη ακόμα και για τα πιο λεπτά μαλλιά. Τα μαλλιά μένουν λαμπερά, με ανάλαφρο, καλοκαιρινό λουλουδένιο άρωμα που αναδύει νότες αισθησιακού γιασεμιού και ηλιόλουστης τουμπερόζας από το πρωί ως το βράδυ. 

-Άπλωνε στα μαλλιά σου ένα λαδάκι που θα τα προστατέψει από τη φθορά του ήλιου, αφήνοντάς τα απαλά.

System Professional Solar Sun Oil: Χαρίζει άμεση απαλότητα στα μαλλιά τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την έκθεση στον ήλιο. Τα αντηλιακά φίλτρα που περιέχει, σε συνδυασμό με το μείγμα πολύτιμων ελαίων, περιποιούνται σε βάθος και προστατεύουν την κερατίνη χαρίζοντας απαλότητα που διαρκεί. Μπορείς να το απλώσεις σε στεγνά μαλλιά για να τα τιθασεύσεις και να μειώσεις το φριζάρισμα.

– Χρησιμοποίησε ειδικές σειρές περιποίησης (σαμπουάν- conditioner κλπ) που καθαρίζουν απαλά τα μαλλιά μετά την έκθεση στην άμμο και στο αλάτι της θάλασσας.

Η σειρά Invigo Sun της Wella Professionals προστατεύει το χρώμα των μαλλιών και την τρίχα από τις υπεριώδεις ακτίνες, το αλάτι και το χλώριο, αφήνοντάς τους μία αίσθηση φρεσκάδας. Plus: Έχει απίστευτο άρωμα.

Extra Tip: Κάνε ένα διάλειμμα από το hairstyling και τα εργαλεία θερμότητας και άφησε τα μαλλιά σου να «ξεκουραστούν» και να στεγνώσουν φυσικά.