ΜΑΛΛΙΑ

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι;

Ένα ερώτημα που σίγουρα σε έχει απασχολήσει πολλάκις είναι αυτό σχετικά με τη σωστή συχνότητα λουσίματος. Οι απόψεις σχετικά με το θέμα είναι αρκετές και θέλω να σου πω ότι δεν υπάρχει καθολική απάντηση. Μόνο σχετικά μπορεί κάνεις να απαντήσει σε αυτό και φυσικά αυτό που θα ακούσεις συχνά να λένε οι ειδικοί είναι το ''εξαρτάται''.

Η αλήθεια είναι ότι η απάντηση στο ερώτημα ”Κάθε πότε πρέπει να λούζομαι;” εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σου και φυσικά από την καθημερινή σου δραστηριότητα.

Εδώ θα βρεις βασικούς κανόνες για τη συχνότητα που πρέπει να λούζεσαι ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και το ιδανικό. Πιθανότατα, από άτομο σε άτομο, ακόμα και με τον ίδιο τύπο μαλλιών να διαφέρει, αφού η καθεμία έχει διαφορετικές συνήθειες στη καθημερινότητά της που να αλλάζουν τα δεδομένα.

Λεπτή τρίχα

Αν η τρίχα σου είναι λεπτή τότε το καθημερινό λούσιμο μπορεί να είναι μία πραγματικότητα για σένα. Τα λεπτά και αδύναμα μαλλιά χάνουν εύκολα το σχήμα και τον όγκο τους και έχουν την τάση να φριζάρουν. Καλό είναι να βρεις σαμπουάν και condiotioner που χαρίζουν όγκο και δυναμώνουν την τρίχα.

Χοντρή τρίχα

Εσύ που έχεις πλούσια μαλλιά και χοντρή τρίχα τότε δεν χρειάζεται να σε απασχολεί το λούσιμο συχνά. Σίγουρα όχι σε καθημερινή βάση. Καλό είναι να λούζεσαι κάθε 3 μέρες και στο ενδιάμεσο να μην ξεχνάς να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου. Έτσι θα μεταφέρεις τα φυσικά έλαια των μαλλιών στις άκρες που τα έχουν ανάγκη και θα αποφύγεις την ενοχλητική λιπαρότητα στη ρίζα.

 

Λιπαρά μαλλιά

Τα λιπαρά μαλλιά χρειάζονται αναμφίβολα μέρα παρά μέρα λούσιμο. Είναι δύσκολο να τα διατηρήσεις για περισσότερο, μπορείς όμως να φροντίσεις να μην λαδώσουν πιο γρήγορα. Φρόντισε το conditioner  να μπαίνει μόνο στις άκρες και επέλεξε σαμπουάν με συστατικά όπως το tea tree oil, τον ευκάλυπτο και τη μέντα που βοηθούν στη ρύθμιση της λιπαρότητας.

Ίσια μαλλιά

Σίγουρα πολλές θα ζήλευαν εσένα που έχεις ίσια μαλλιά για πολλούς λόγους. Η συχνότητα που πρέπει να λούζεσαι είναι ένας από αυτούς. Αν λούζεσαι κάθε 3 μέρες είναι αρκετό για να διατηρήσουν τα μαλλιά σου τον όγκο τους. Φρόντισε να τα ενυδατώνεις τόσο με το σαμπουάν όσο και με το conditioner για να διατηρούνται λαμπερά και υγιή.

Σγουρά ή σπαστά μαλλιά

Μπορεί να σε κουράζουν αλλά σε αποζημιώνουν όσον αφορά στο λούσιμο. Μπορείς να λούζεσαι 2 φορές την εβδομάδα μόνο και οι μπούκλες σου θα διατηρήσουν την ελαστικότητα και τη ζωντάνια τους. Χρησιμοποίησε το conditioner ανάμεσα από τις φορές που θα χρησιμοποιήσει το σαμπουάν και μην ξεχάσεις να χτενίσεις τα μαλλιά σου μέσα στο μπάνιο και μετά το conditioner.

Βαμμένα μαλλιά

Σε αυτή την περίπτωση αυτό που έχει σημασία είναι να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου. Τα λουσίματα και τα λάθος προϊόντα ξεθωριάζουν το χρώμα και τα κάνουν θαμπά. Καλό είναι να διαλέγεις σαμπουάν αλλά και conditioner που ενδείκνυται για τα βαμμένα μαλλιά. Η βαφή χρειάζεται κερατίνη αλλά και πρωτεΐνες για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.