ΜΑΛΛΙΑ

Όλα στο κόκκινο – Μάθε ποιο είναι ιδανικό για εσένα

Από τους πλούσιους χάλκινους τόνους μέχρι το αναγεννησιακό χρυσαφί κόκκινο, όλα δείχνουν πως το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά ήρθε για να μείνει στη μόδα. Η Jessica Chastain, η Lindsay Lohan, η Isla Fisher, η Lily Cole, η Julianne Moore, η Debra Messing είναι μερικές από τις πιο γνωστές star που το κόκκινο χρώμα των μαλλιών τους έχει γίνει ταυτόσημο του στυλ τους.

Τώρα αν σου αρέσουν τα κόκκινα μαλλιά αλλά πιστεύεις πως δεν σου ταιριάζουν, ισχύει αυτό που ισχυρίζονται οι make up artists  όσον αφορά το κόκκινο κραγιόν: το κόκκινο ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις γυναίκες αρκεί να ανακαλύψουν την κατάλληλη απόχρωση.

 

Σίγουρα αν ο τόνος της επιδερμίδας σου είναι πιο λευκός ή πιο ροζ, θα έχεις μεγαλύτερη γκάμα επιλογών στις αποχρώσεις του κόκκινου, αλλά κι αν είναι πιο σταρένιος και πάλι μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στις πιο βαθιές αποχρώσεις του μπλε-κόκκινου και δαμασκηνί και όχι τις χρυσαφί ή χάλκινες.

Το σημαντικότερο που θα πρέπει να λάβεις υπ’όψιν τολμώντας το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά, είναι ότι πρόκειται για ένα χρώμα που δεν περνά ποτέ απαραίτητο γεγονός το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορείς να υποστηρίξεις παραμένοντας άνετη στα βλέμματα που θα αποσπά κάθε φορά η παρουσία σου.

Συμβουλές για να κρατήσεις τα κόκκινα μαλλιά σου ζωντανά

1. Δεν χρειάζεται να σου πούμε πως η συντήρηση της κόκκινης βαφής απαιτεί τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο και ειδικά προϊόντα περιποίησης για να διατηρείς τη λάμψη και την έντασή της ανάμεσα στις βαφές.

2. Μπορεί στο ξανθό ή στο καστανό τα μαλλιά να αποκτούν ανταύγειες όταν εκτίθενται στον ήλιο, με το κόκκινο όμως δεν συμβαίνει το ίδιο, γίνεται θαμπό. Εφάρμοσε κάποιο προϊόν με UV φίλτρα για να τα προστατέψεις και μείνε μακριά από το χλώριο (αν συνεχίζεις και το χειμώνα τα μπάνια).

 

3. Ο καλύτερος σου φίλος είναι το dry shampoo. Ακριβώς επειδή το κόκκινο εξασθενεί πολύ πιο γρήγορα από τα άλλα χρώματα, ο καθαρισμός των μαλλιών -ακόμα και με εξειδικευμένο για το χρώμα σαμπουάν- πρέπει να γίνεται στο μίνιμουμ. Όταν λούζεσαι με το σαμπουάν, μην παραλείπεις σε καμιά περίπτωση ένα leave-in conditioner για να κρατάς τις άκρες σου ενυδατωμένες.

4. Όπως το καυτό νερό δεν κάνει για το δέρμα το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά. Προτίμησε χλιαρό προς κρύο και δες πόσο πολύ περισσότερο θα διατηρηθεί το χρώμα σου. Αν πάλι είσαι όλη μέρα με το πιστολάκι, θυμήσου να εφαρμόζεις θερμοπροστατευτικά προϊόντα πρώτα για να τα προστατεύσεις από τη φθορά που προκαλεί το στέγνωμα με το πιστολάκι.

Οι προτάσεις μας

1. Σαμπουάν Δύναμη & Λάμψη για βαμμένη τρίχα, Pantene Pro-V.

 

2. Κοντίσιονερ Color Recharge Warm Red, Wella Professionals, (στα κομμωτήρια)

 

3. Κρέμα περιποίησης για ατίθασα μαλλιά Keratine Thermique, Kérastase, (αποκλειστικά στα κομμωτήρια)

 

4. Μόνιμη βαφή μαλλιών Argan Oil Advanced Colorant (77,44), Κορρές, στα φαρμακεία

 

5. Dry Shampoo, Klorane, στα φαρμακεία