ΜΑΛΛΙΑ

Το tip για να μη φριζάρουν τα μαλλιά σου μετά την παραλία

Οι μέρες που είσαι όλη μέρα στην παραλία έχουν επιτέλους φτάσει. Απολαμβάνεις τον ήλιο, τη θάλασσα, το κρασί σου δίπλα στο κύμα, την ηρεμία, το ηλιοβασίλεμα. Τα μαλλιά σου, αν μπορούσαν να μιλήσουν, δεν θα έλεγαν το ίδιο. Το τρίπτυχο ήλιος-θάλασσα- υγρασία όχι μόνο δεν τα τιθασσεύει αλλά τα εξαγριώνει, με αποτέλεσμα το φριζάρισμα να είναι κάτι παραπάνω από σύνηθες.

Λύσεις υπάρχουν, όμως, όσο υπάρχουν experts. Έτσι κι εμείς, ακόμη μία φορά, απευθυνθήκαμε στον αγαπημένο μας celebrity hairstylist Πάνο Καλλίτση για να μας δώσει το δικό του tip- θαυματουργή συνταγή- για να αποφύγουμε το φριζάρισμα μετά την παραλία. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ.

Δες ακόμη: Ανταύγειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να βρεις το είδος που σου ταιριάζει, με τη βοήθεια του Πάνου Καλλίτση
Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι:

Ένα καθαρό μπουκαλάκι βαποριζατέρ

Conditioner

Απιονισμένο νερό

Ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σου

Δες ακόμη: Θεραπεία κερατίνης στα μαλλιά: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις από τον Πάνο Καλλίτση

Η προετοιμασία θα σου πάρει ένα λεπτό

Αυτό που πρέπει να κάνεις στην ουσία είναι να γεμίσεις κατά το ένα τρίτο προς το μισό, το μπουκαλάκι με conditioner και να συμπληρώσεις το υπόλοιπο με απιονισμένο νερό. Αν θέλεις προσθέτεις μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμησής σου, που θα τα αφήσει διακριτικά αρωματισμένα.

Χάρη στις μαλακτικές ιδιότητές του, το conditioner βελτιώνει το pH της τρίχας, μαλακώνει και ενυδατώνει τα μαλλιά, που με το θαλασσινό νερό τείνουν να αφυδατώνονται. Παράλληλα, το απιονισμένο νερό, που δεν έχει άλατα, τα καθαρίζει, χωρίς να τα επιβαρύνει. Με αυτόν τον τρόπο, τα μαλλιά ενυδατώνονται, παραμένουν λαμπερά και δεν φριζάρουν με την υγρασία, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Extra Tip: Μπορείς αφού ψεκάσεις με το spray σε όλο το μήκος των μαλλιών σου, να τα πιάσεις σε μία μεγάλη πλεξούδα, την οποία αφού λύσεις θα έχεις τα τέλεια beach waves.