ΜΑΛΛΙΑ

5 βασικά λάθη που κάνεις στη χρήση του conditioner

Είμαι σίγουρη ότι κάθε φορά που βγαίνεις από το κομμωτήριο ακόμα και με ένα απλό ίσιωμα, αναρωτιέσαι τι σου κάνουν εκεί που εσύ δεν κάνεις στο σπίτι και τα μαλλιά σου είναι λαμπερά, με όγκο και κίνηση. Προφανώς , σαν ειδικοί κάτι παραπάνω θα ξέρουν καθώς επίσης χρησιμοποιούν και επαγγελματικά προϊόντα που δεν μπορείς πάντα να έχεις στο μπάνιο σου.

Ένα λάθος που μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου flat και να τα ξηραίνει είναι η χρήση του conditioner. Ενώ είναι βασικό βήμα στη διαδικασία του λουσίματος για υγιή και λαμπερά μαλλιά, αν δεν το χρησιμοποιείς σωστά μπορεί να έχεις αντίθετα αποτελέσματα.

Λάθος #1

Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι ότι βάζεις conditioner και στις ρίζες των μαλλιών. Πέραν του ότι προκαλεί λιπαρότητα, τα μαλλιά χάνουν και τον όγκο τους αφού βαραίνουν οι ρίζες τους. Προσπάθησε να το χρησιμοποιείς μόνο στις άκρες, οι οποίες έχουν ανάγκη την extra ενυδάτωση.

Λάθος #2

Δεν το αφήνεις καθόλου να δράσει. Φυσικά δεν χρειάζεται όση ώρα θέλει η μάσκα αλλά 2-3 λεπτά πρέπει να μείνει στις άκρες για να κάνει τη δουλειά του. Πριν ξεκινήσεις να πλένεις το σώμα, εφάρμοσε το conditioner. Μέχρι να τελειώσεις με το σώμα θα έχει περάσει ο χρόνος.

Λάθος #3

Στο conditioner δεν ισχύει ο κανόνας του ”όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα”. Βάλε μικρή ποσότητα στα χέρια σου και πέρασέ τη στις άκρες των μαλλιών. Αν βάλεις περισσότερο τότε μάλλον θα πετύχεις κάτι άλλο παρά ενυδάτωση.

Λάθος #4

Χρησιμοποιείς ένα προϊόν για μαλλιά 2 σε 1; Μπορεί να είναι βολικό και γρήγορο αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φροντίδα που προσφέρει στα μαλλιά σου το conditioner. Είναι ιδανικό για το γυμναστήριο αλλά όχι για το σπίτι σου.

Λάθος #5

Ακολουθείς πάντα τον άτυπο κανόνα ”πρώτα σαμπουάν, μετά conditioner”. Προφανώς, αυτή η ακολουθία έχει μία λογική αλλά δεν σημαίνει ότι είναι η μόνη σωστή. Που και που μπορείς να βάζεις πρώτα το conditioner και μετά το σαμπουάν για να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να διατηρήσουν φυσικό όγκο και κίνηση.

Moroccanoil Moisture Repair Conditioner

Ιδανικό για ταλαιπωρημένα, βαμμένα μαλλιά.

Sebastian Professional Trilliance Conditioner

Conditioner για λάμψη, ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών.

Wella SP Repair Conditioner

Μαλακτική κρέμα άμεσης αναδόμησης των ταλαιπωρημένων μαλλιών.