ΜΑΛΛΙΑ

Αποκλειστικό: Ο Έλληνας hairstylist που επιμελήθηκε το πιο ιδιαίτερο χτένισμα στα Emmys μάς δίνει όλες τις λεπτομέρειες

Τα Emmy Awards είναι το θέμα της ημέρας. Και εκτός από τις στιλιστικές επιλογές των διάσημων κυριών στο κόκκινο χαλί, το μακιγιάζ και τα μαλλιά που ξεχωρίσαμε, δε γινόταν να ξεφύγει από το beauty μικροσκόπιό μας και να μην κάνουμε μία ιδιαίτερη αναφορά στο beauty look της Joey King. Γιατί ήταν ανατρεπτικό, φρέσκο, μοντέρνο αλλά και πολύ σικάτο, με αρκετή δόση rock glam, που πολύ μας άρεσε. Ακόμη ένας λόγος για να κάνουμε focus σ΄αυτό; Ο αγαπημένος μας celebrity hairstylist, Δημήτρης Γιάννετος που επιμελήθηκε το hairlook της ηθοποιού τη χθεσινή βραδιά και γενικότερα πολλών ακόμη διάσημων κυριών του Hollywood οπως η Maria Menounos, Camila Cabello, Britney Spears, Cindy Crawford κλπ.

 

Διάβασε ακόμη: Emmy Awards 2019: Η λαμπερή Mandy Moore και 9 ακόμη εντυπωσιακά μακιγιάζ και μαλλιά της βραδιάς

Η λίστα (με τις διάσημες κυρίες μεγάλη) και ο Δημήτρης πάντα πρόθυμος να μοιραστεί τα «μυστικά» του αλλά και να δοκιμαστεί κάθε φορά σε νέες επαγγελματικές προκλήσεις, χωρίς να επαναπαύεται στην επιτυχία. Το τηλεφώνημα που ακολούθησε έγινε σχεδόν αυτόματα. Γιατί αν με ρωτάς- ένα πράγμα θα ήθελα να ξέρω, ως περίεργη beauty editor, πίσω από κάθε celeb red carpet look είναι πώς γίνεται η προετοιμασία του. Ποια προϊόντα χρησιμοποιούν οι makeup artrists και οι hairstylists, ποια τα beauty tricks και hacks, πόση ώρα χρειάζεται, από πού εμπνέονται. Ε, ο Δημήτρης μου είπε όλες τις λεπτομέρειες για το hairlook της Joey, plus απάντησε σε ποιες γυναίκες ταιριάζει το συγκεκριμένο hairstyle.  

 

Ποια η αρχική έμπνευση που σε έκανε να επιλέξεις το συγκεκριμένο χτένισμα για τη Joey;

«Όταν έχω να κάνω με κοντά μαλλιά, έχω πάντα ως αναφορά τα μαλλιά της Linda Evangelista. Είναι πρότυπο για εμένα. Η Joey πέρυσι είχε ξυρίσει τα μαλλιά της για τις ανάγκες ενός ρόλου, οπότε τώρα, είχε πολύ κοντό hairlook και τα μαλλιά της είναι στη φάση που μεγαλώνουν. Για τη συγκεκριμένη εμφάνιση, η Joey επέλεξε ένα κλασικό φόρεμα του οίκου Zac Pose, οπότε θέλαμε να κρατήσουμε όλο το glam του look φρέσκο και μοντέρνο. Γι αυτό το λόγο, στα μαλλιά δώσαμε πιο rock and roll vibes με επιρροές από την Evangelista. Τα κράτησα πολύ φυσικά και μοντέρνα. Χρησιμοποίησα προϊόντα της Dove για τα μαλλιά (δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα)».

 

Ποια τα βασικά βήματα που ακολούθησες;

«Τα βήματα απλά, αρκεί να έχεις τα προϊόντα που χρειάζεσαι. Πρώτα χρησιμοποίησα τον αφρό της Dove για να δώσω το σωστό σχήμα στις μπούκλες, έπειτα ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν για να προστατέψω τα μαλλιά από τη θερμότητα, συνέχισα κάνοντας τις μπούκλες με το ψαλίδι και με τη λακ έδωσα το τελευταίο φινίρισμα στο χτένισμα».

Πώς δεν φριζάρουν τα μαλλιά όταν επιλέγει μία γυναίκα ένα τόσο ανεπιτήδευτο, rock and roll χτένισμα;

«Το μυστικό κρύβεται στη χρήση των σωστών προϊόντων για τα μαλλιά. Αν επιλέξει μία γυναίκα τα κατάλληλα προϊόντα και τα απλώσει στα μαλλιά της με τη σωστή σειρά στο hairstyling, όπως κάναμε στην περίπτωση της Joey, δε θα φριζάρουν».

 

Σε ποιες γυναίκες ταιριάζει το συγκεκριμένο χτένισμα;

Η απάντηση απλή. «Αυτό το χτένισμα ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες που έχουν κοντά μαλλιά. Πέρα από αυτό, δεν υπάρχει κάποιος άλλος περιορισμός για να το υιοθετήσει μία γυναίκα».

Thank you Dimitri!

 

Κεντρική Φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP