ΜΑΛΛΙΑ

Δούκισσα Νομικού, άκουσέ μας, αυτά είναι τα tricks για να τιθασσεύσεις τις φύτρες σου

Οι φύτρες (baby hair αγγλιστί ή αλλιώς οι νέες μικρές τριχούλες που μόλις έκαναν την εμφάνισή τους) είναι άτιμες, είναι πολλές, ανυπάκουες, ενοχλητικές και είναι αυτές που ευθύνονται για πολλές από τις #badhairdays σου/μας ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Δεν είμαστε οι μόνες, όμως, σε αυτό, τον κόσμο που βλέπουμε τα μαλλιά μας να μεταμορφώνονται σε ζούγκλα μόλις τα επίπεδα υγρασίας ξεπεράσουν τα φυσιολογικά επίπεδα. Η Δούκισσα Νομικού αντιμετωπίζει το ίδιο φυτρο-λογικό πρόβλημα και δε διστάζει να το μοιραστεί δημοσίως.

 

«Συμβαίνει τώρα. Ξανά. Και όλο το καλοκαίρι. Αυτό είναι το must have χτένισμα κορίτσια. Όποια ταυτίζεται να σηκώσει το χέρι» έγραψε χαρακτηριστικά κάτω από τη φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram, με τις φύτρες να πετάνε ανεξέλεγκτα στο μπροστινό τμήμα των μαλλιών της. Κάπως έτσι, δόθηκε η τέλεια αφορμή για να γραφτεί αυτό το θέμα και να δοθούν τα παρακάτω tricks για να τιθασσεύσεις τις φύτρες σου.

Διάβασε κι αυτό: Η Σία Κοσιώνη έκανε το πιο hot κούρεμα της σεζόν

– Το old school trick

Είναι δοκιμασμένο και θαυματουργό. Το μόνο που πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση, είναι να ψεκάσεις την παλιά οδοντόβουρτσά σου με μια δυνατή λακ και να χτενίσεις τις φύτρες σου προς τη φορά που θέλεις. Με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά σου θα δείχνουν τέλεια και οι φύτρες τιθασευμένες.

– Το trick στο στέγνωμα

Δοκίμασε να στεγνώσεις τα μαλλιά σου- για μερικά δευτερόλεπτα και όχι σε πολύ κοντινή απόσταση από το κεφάλι σου-  με το πιστολάκι (με ακροφύσιο), «κατευθύνοντας» με τα χέρια σου τις φύτρες προς τη φορά που θέλεις να έχουν. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και με το πιστολάκι. Να το κρατάς προς την ίδια κατεύθυνση με τη φορά των τριχών. Σε αυτή την περίπτωση, πρώτα πρέπει να ψεκάσεις στα χέρια ή απευθείας τις ρίζες των μαλλιών σου λίγο νερό.

Extra Tip: Η θεραπεία στο κομμωτήριο

Αν το πρόβλημα με τις φύτρες σου είναι έντονο και πολύ ενοχλητικό, τότε η θεραπεία της κερατίνης μπορείς να σου δώσει τη λύση. «Η κερατίνη έχει να κάνει με τις ανάγκες και τα θέλω της κάθε γυναίκας ξεχωριστά. Μπορεί να γίνει πιο έντονα, από τη ρίζα- και τις φύτρες έως τις άκρες ή πιο απαλά ως blow out κερατίνη, προσφέροντας μια απαλή ενυδάτωση. Αυτό που κάνει στην ουσία είναι να  ενυδατώνει βαθιά τα μαλλιά, ξεφριζάροντάς τα με αποτέλεσμα να πέφτουν πιο φυσικά, όμορφα ίσια και απαλά, προστατεύοντάς τα παράλληλα από το φριζάρισμα, τη ψαλίδα, το σπάσιμο» μας είπε πριν λίγες μέρες ο celebrity haisrtylist, Πάνος Καλλίτσης και με ένα κλικ στο παρακάτω στο link θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για τη θεραπεία της κερατίνης στα μαλλιά.

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/dutchesss_